Ing. Josef Hájek

  • ANO 2011
  • Orlová
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.06.2020 13:21:00

Jsem pro kritiku, ale napřed si zametu před vlastním prahem

Jsem pro kritiku, ale napřed si zametu před vlastním prahem

Projev na 50. schůzi Poslanecké sněmovny 4. června 2020 k vyhodnocení průběhu první vlny pandemie koronaviru na území ČR a opatření k prevenci druhé vlny

Pane předsedající, kolegyně, kolegové,

já nemám takový hlas jako pan profesor. Mými posluchači nebyli nikdy studenti, ale tvrdě pracující chlapi, takže neumím tak hezky v klidu a pěkně hovořit. Ale chci se vrátit k jedné věci. Pan předseda ODS, místopředseda Sněmovny hovořil o tom a kritizoval tady naše ministry nebo naši vládu, že tady není. Já jsem si jenom krátce tady vystřihl pár výtisků z Google. V září 2006: "Dnešní téměř totální neúčast členů Topolánkovy menšinové vlády na jednání Poslanecké sněmovny je zřejmým pohrdáním Poslanecké sněmovnou." Samozřejmě pan předseda řekne, že tady nebyl, takže vytáhnu další titulek z roku 2013, kdy už byl pan místopředseda ministrem školství: "Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček musel hned ráno přerušit schůzi poslanců jen proto, že do jednacího sálu nedorazil na písemné interpelace vůbec žádný z členů vlády."

Takže, prosím vás, já jsem pro kritiku, ale napřed si zametu před vlastním prahem. Pokud byste přišel, pane předsedo, a četl mi tady vystoupení z předcházejících volebních období, kdy poslanci chválí vládu ODS za vzornou docházku, tak potom přijmu a budu ten první, který bude kritizovat naši vládu, že tady není. Ale to, co vy tady provádíte, to je falešné a nečestné a nekorektní!

Dneska tady projednáváme problematiku první vlny pandemie, která se týkala zdravotnictví. Týkala se peněz. Je tady ministr zdravotnictví, je tady paní ministryně financí - tak koho byste tady chtěl ještě? Ministra zemědělství? Já nevím. Buďte konkrétní, koho si tady přejete! Z mého pohledu je plně dostačující účast našeho ministra a paní vicepremiérky. Takže, prosím vás, nebuďme falešní, přistupujme k sobě korektně (Opakované upozornění na uplynutí času k faktické poznámce.) a pokud kritizujeme, tak na základě skutečných informací.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama