Mgr. Radek Augustin

  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2012 23:55:17

Lajtoch k soudu nepůjde!

Lajtoch k soudu nepůjde!

Policie obvinila 11 bývalých radních města Přerova včetně primátora Lajtocha a dva úředníky z trestného činu sjednávání výhody při zadávání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě a ze zneužití pravomoci úřední osoby. Podezření bylo u d

Případem se zabývalo vsetínské státní zastupitelství, tedy zastupitelství z jiného kraje než jsou obžalovaní. Na pokyn krajského státního zastupitelství, však vsetínské státní zastupitelství odmítlo kauzu zastavit (nepodat žalobu), a tak byl případ ze Vsetína odebrán a předán do Olomouce. Olomoucká státní zástupkyně Kodytková, která kauzu dostala, ji následně zastavila a žalobu nepodá. Dle serveru www.olomouc.idnes.cz  - na námitku o podobnosti případu s kauzou Čunek, kde také bylo stíhání zastaveno, řekla státní zástupkyně Kodytková: „to mě fakt rozčiluje“.

Lajtoch má pravdu, že to byla štvanice. Ano, pokud by to bylo trestné u něj, museli by pak obžalovat většinu veřejných zadavatelů. Předražování staveb z veřejných zdrojů skrze vícepráce je objektivním faktem. Na Lajtochovi jako svého druhu obětním beránkovi špína však zůstane… i díky tomu, že se neočistí u soudu.

Zůstává však faktem, že obě přerovské zakázky (stavby) financované městem se předražily díky vícepracím o desítky miliónů. A kdo ty desítky milionů zaplatil? Daňoví poplatníci. Stejně jako státní zástupkyně by se měl občan rozčilovat, kam plynou peníze i z jeho daní! Zatím však máme jen rozčilenou státní zástupkyni Kodytkovou… Přejme ji klidné spaní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama