Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2020 10:48:51

Změny, kompromisy, nejasnosti a zmatky, to je realita české vlády!

Změny, kompromisy, nejasnosti a zmatky, to je realita české vlády!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém upozorňujeme, že jednorázové nouzové dávky neřeší situaci našich důchodců, ale je nutné systémově a trvale zajistit stabilitu důchodového systému. Vláda ČR ztratila důvěru v řešení preventivních opatření proti koronaviru a požadujeme rezignaci odpovědných osob. Vládou podporované bojové expedice v republice Mali se ukazují jako šílený podnik zbytečně hazardující s životy vojáků. V USA pokračují nepokoje a rasová válka. Běloruské problémy si musí řešit Bělorusové.

1) Jednorázové nouzové dávky neřeší situaci našich důchodců, ale je nutné systémově a trvale zajistit stabilitu důchodového systému.

Strany vládní koalice ANO a ČSSD se navzájem předhánějí v předvolebních slibech zvyšování důchodů, přitom zajištění stability penzijního systému a sociálního bezpečí našich důchodců vyžaduje systémové kroky. Hnutí SPD podporuje zvyšování důchodů, ale potřebujeme hlavně podpořit počty dětí v pracujících rodinách, neboť v rámci našeho průběžně financovaného důchodového systému platí na důchody penzistům jejich děti a vnoučata. Stabilita důchodového systému bez podpory pracujících rodin s dětmi není tedy možná. Výši důchodů je třeba vázat na růst průměrné mzdy a pevně vázat výši nejnižších důchodů na výšku minimální mzdy, což je v současnosti necelých 15 tisíc korun měsíčně. Vláda ČR tyto věci neřeší a důchodcům dává pouze jednorázové dávky. Jedná pod heslem „dnes vám dáme, zítra nás volte a co s vámi bude pozítří, se nestarejte".  To je pro SPD nepřijatelné.

2) Vláda ČR ztratila důvěru v řešení preventivních opatření proti koronaviru a požadujeme rezignaci odpovědných osob.

Zmatky kolem prevence proti koronaviru definitivně pohřbily důvěru v odborné hledisko při rozhodování o nutných opatřeních při jednání vlády. Změny, kompromisy, nejasnosti a zmatky, to je realita. Výsledkem nemůže být nic jiného než zdravotní komplikace a ekonomická pohroma. Premiér Babiš má jediný zájem, a to svádět odpovědnost na druhé. Těmito kroky potvrzuje, že tato vláda není vládou odborníků. Hnutí SPD požaduje rezignaci odpovědných osob za zmatečná opatření omezující naše občany, přičemž vše šlo upravit již dávno příslušnou změnou zákona o ochraně veřejného zdraví, jak navrhovalo SPD již v počátku pandemie.

3) Vládou podporované bojové expedice v republice Mali se ukazují jako šílený podnik zbytečně hazardující s životy vojáků.

V republice Mali, kam vláda poslala naše vojáky, došlo k vojenskému převratu. Převrat má podporu veřejnosti a organizovali ho příslušníci malijské armády, kteří se vrátili z výcviku v USA a Rusku. V Mali vládla zkorumpovaná vláda, která čelila řadě povstání, včetně povstání vedených islamisty. Mali je saharská země  s kmenovou společností, kde je stále ještě uplatňováno otroctví. V zemi mají zásadní zájmy francouzské a nadnárodní firmy. Plně se ukazuje nesmyslnost a lokajství zahraniční politiky naší vlády, a proto žádáme okamžité stažení našich vojáků.

4) Hnutí SPD podporuje žádost prezidenta Trumpa o nasazení Národní gardy USA tam, kde pokračují nepokoje a rasová válka.

V Portlandu a na dalších místech USA zuří střety policie s demonstranty a také střety různých skupin občanů. Zfašizovaní aktivisté vyvolávají rabování a faktický rozklad společnosti. Je zřejmé, že tato fakticky občanská válka je směřována k ovlivnění výsledku blížících se prezidentských voleb. Prezident Trump žádá místní úřady o souhlas s nasazením Národní gardy k obnovení pořádku a zákonnosti a v tomto má i podporu hnutí SPD.

5) Běloruské problémy si musí řešit Bělorusové.

V Bělorusku probíhají akce proti stávajícímu prezidentovi Alexandru Lukašenkovi i na jeho podporu. Je třeba respektovat právo demonstrovat za svůj názor a řešit věci v rámci běloruské ústavy, která byla přijata referendem, jehož platnost nikdo nezpochybňuje. Politickou situaci v Bělorusku si musí vyřešit sami Bělorusové a nikoliv EU a NATO.

Hnutí SPD má nové webové stránky: www.spd.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama