Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2012 19:16:16

Potrefená husa Greenpeace zakejhala

Potrefená husa Greenpeace zakejhala

Co mi není jedno, je skutečnost, že se zástupci hnutí Greenpeace pokoušejí manipulovat veřejným míněním používáním lží a účelově zkreslených informací. A takové postupy musím zcela jednoznačně odmítnout.

Takový už je život. Vrána sedá k vráně a potrefená husa se většinou ozve. Možná moje články na téma "Zákon o ochraně ovzduší" nedokázaly přesvědčit "přesvědčené", dokázaly však donutit potrefené "husy" z hnutí Greenpeace, aby zakejhaly. A ony zakejhaly vpravdě úsměvně. Nejenom, že jako argument vytáhly starou a z odborného hlediska dosti problematickou analýzu EEA, která je pro řešení problémů znečištění ovzduší v ČR prakticky nepoužitelná, ale dokázaly ve svých článcích jednou větou zalhát a následující větou se ze lži usvědčit.

Po dobu několika měsíců, kdy se zákon v Poslanecké sněmovně projednával, se hnutí Greenpeace ani nepokusilo kontaktovat zpravodaje zákona, stejně jako se zástupci tohoto hnutí nezúčastnili seminářů pořádaných k zákonu ani jednání ve výborech Poslanecké sněmovny. Aktivita hnutí Greenpeace přišla až po přijetí zákona, kdy je přilákala pozornost médií. Jejich skutečnou motivací tedy nebylo nic jiného, než mediální kampaň. A v tomto případě navíc velmi laciná mediální kampaň.

Je mi skutečně srdečně jedno, kdo financuje hnutí Greenpeace. Ať už se jedná o utajené donátory nebo desítky tisíc "stokorunových" přispěvatelů, jak se nás pokoušel v posledních dnech přesvědčit zástupce Greenpeace Jan Freidinger ve svých článcích. Co mi není jedno, je skutečnost, že se zástupci hnutí Greenpeace pokoušejí manipulovat veřejným míněním používáním lží a účelově zkreslených informací. A takové postupy musím zcela jednoznačně odmítnout.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama