Ing. Michaela Matoušková, MPA

  • STAN
  • Řečany nad Labem
  • starostka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.12.2021 21:24:00

Projekt za téměř 4 miliony korun by měl být hotov v roce 2023

Projekt za téměř 4 miliony korun by měl být hotov v roce 2023

Komentář na facebookovém profilu k rozšíření Dětského centra ve Svitavách.

S paní ředitelkou Dětského centra ve Svitavách paní Drahomírou Votřelovou jsme v pravidelném kontaktu a máme společné cíle a vize. Ráda jsem i ji před svátky osobně navštívila. Má za sebou kus práce, ona i její tým. Po transformaci dětských domovů toto zařízení poskytuje v současnosti převážnou část svých zdravotních služeb ambulantní a krátkodobou pobytovou formou.

Zásadní je, že centrum zůstalo i nadále zdravotnickým zařízením, které se stará o těžce zdravotně postižené děti ve věku do dvanácti let, vyžadující nepřetržitou zdravotní péči. A mezi vize a plány ředitelky jsou služby v dětské paliativní péči, které jsou zaměřené na děti s onemocněním ohrožujícím či limitujícím jejich život. Na děti, které potřebují vysokou míru podpory z důvodu jejich zdravotního, mentálního či kombinovaného postižení. Proto ji čeká další nelehký úkol – vytvořit zázemí v podobě přestavby zdravotního úseku Dětského centra. A už tento plán odstartovala.

Vznikne lůžkové oddělení od 6 do 8 lůžek pro příjem starších dětí s těžkým postižením ve věku do 18 let. Hlavně potřebují zvětšit pokoje tak, aby bylo možné pohodlně obsluhovat větší lůžka s imobilními klienty. Rovněž potřebují zvětšit vybavit k těmto potřebám koupelnu a vybudovat část pro případný společný pobyt rodičů s dítětem. Žádost o podporu tohoto projektu z evropských fondů, aby získali finance na stavební úpravy, si už podali.

Projekt za téměř 4 miliony korun by měl být hotov v roce 2023. Souvisí se záměry, které jako náměstkyně pro zdravotnictví Pardubického kraje mám, protože v nové krajské koncepci zdravotnictví se chci zaměřit na rozšiřování paliativní péče pro děti i dospělé a zastřešit ji Pardubickým krajem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama