Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.12.2021 7:35:00

Kam s použitým olejem ze smažení?

Kam s použitým olejem ze smažení?

Komentář na facebookovém profilu k sběru použitých potravinářských olejů a tuků

 Všichni to známe, máme tu Vánoce, smažení řízků a všelijakých dobrot a zůstává otázka, kam s použitým olejem a tuky. Častou praxí mnoha lidí je, vylévat ho do dřezu nebo toalety. Přiznejme si, kdo z nás to někdy neudělal. To ale samozřejmě není správně.

A co tedy s ním? Použitý olej, či tuk včetně sádla, je třeba slévat do plastových, uzavíratelných nádob a ty následně odnést do speciálně označených nádob. Na území naší městské části Praha 2 jsou tyto černé nádoby s hnědým víkem na sběr použitých potravinářských olejů a tuků z domácností umístěny na 20 stanovištích. Jsou označeny polepem s návodem a jsou uzamčeny, aby se zamezilo vhazování nepatřičného odpadu, ale také manipulaci s obsahem.

Projekt programu Čistá dvojka, který naše radnice úspěšně provozuje již několik let, má za cíl snížit zatížení kanalizace oleji a odevzdat je k dalšímu zpracování. Na životním prostředí a tom, v čem naši občané žijí, nám záleží. A manipulovat s oleji a tuky správně, je pro každého z nás maličkost, která ale zásadně pomůže životnímu prostředí.

Více informací a seznam stanovišť najdete na našich stránkách ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama