Leoš Prokeš, MBA

  • SPD
  • Brno
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2022 11:56:04

Zastavíme zdražování !!!

Zastavíme zdražování !!!

Podzimní komunální volby se tento rok odehrávají v poněkud jiném duchu, než tomu bylo v historii. Válečný konflikt na Ukrajině, vysoká inflace, zajištění dodávek plynu a ropy ze zahraničí trápí ne jen Brňáky, ale všechny občany České republiky .

A proto naše koalice v Brně SPD, Trikolory, Moravanů a nezávislých kandidátů jde do voleb s heslem ,, zastavíme zdražování

Musíme reagovat  i z pozice  komunálních  politiků  na tuto krizi a udělat maximum všeho co jen trochu usnadní život Brňanům. Od slevy na jízdném v MHD pro studenty, poplatcích za parkování v modrých zónách, slev pro rodiny s dětmi při návštěvách kulturních a sportovních akcí až po slevy  místních poplatku ze psů či komunálního odpadu, a také zrušení tzv. inflační doložky v nájemních smlouvách v obecních bytech.

Dalšími body našeho programu například jsou:

1)    V oblasti energetické krize podpoříme záměr vybudování teplovodu z Dukovan a uzavření smluv na levný plyn přímo s producenty.

2)    Zasadíme se o zlepšení organizace a koordinace zdravotní péče na území města Brna a to tak, aby se zefektivnila pro občany spolupráce všech zdravotnických zařízení státních, městských, vojenských a soukromých.

3)     Zajistíme dostatečné kapacity v předškolních zařízeních a v základních školách pro všechny děti a žáky.

4)    Vybudujeme nové městské bytové domy s pečovatelskou a ošetřovatelskou službou pro seniory, včetně denních stacionářů a zařízení odlehčovacích služeb. Podpoříme dobudování dětského hospicu Julie včetně možnosti odlehčovací péče.

5)    Budeme podporovat dokončení jihovýchodního městského okruhu, prosadíme systém parkovišť u železničních stanic ve spádových oblastech města Brna, podpoříme výstavbu parkovacích domů ve městě.

6)    Bezpečnost pro Brňany je pro nás na 1. místě – navýšíme počet služeben Městské policie v městských částech v koordinaci se starosty.

7)    Prosadíme výstavbu nových městských nájemních a družstevních bytů pro slušné a pracující občany města Brna.

V rámci našeho sdružení ctíme moravské tradice, moravský zemský znak i vlajku a podpoříme jejich veřejné užívání. Peníze nepatří vedení města Brna, ale občanům.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama