Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • Praha 18
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2022 10:46:00

Nemohu připustit, že se nepostaráme o naše rodiče

Nemohu připustit, že se nepostaráme o naše rodiče

Na pondělním zasedání zastupitelstva MČ Praha 18 Letňany navrhl zastupitel Pavel Sehnal nový bod na pomoc seniorům, žijícím v této části Prahy.

Jde o jednorázový příspěvek 1000 Kč, který by vyplatila městská část všem svým seniorům. Jde o výdaj z rozpočtu ve výši zhruba 3 miliony korun.

Pavel Sehnal, který se dlouhodobě cenami energií a jejich vývojem zabývá, poukázal v úvodu zasedání na to, že nikdo není schopen ovlivnit drtivý náraz, který se na obyvatele Prahy valí. Jednou z nejzranitelnějších skupin občanů jsou senioři. „Jsou to ti z nás, kteří nám odevzdali vše, co vědí pro to, abychom jejich znalosti mohli rozvíjet a posouvat dál,“ zdůvodňuje svůj nápad Pavel Sehnal. „Sám bych tyto peníze seniorům věnoval, ale nemohu, porušil bych volební zákon,“ odkázal na svou kandidaturu za hnutí PRAHA BEZ CHAOSU. 

Princip výplaty je nastaven jednoduše - každý občan Prahy 18, který dosáhl seniorního věku a prokáže, že v této městské části žije. „Jde zhruba o tři tisíce důchodců,“ poukázal zastupitel Sehnal. Podle něj ani nehrozí, že by někdo tyto dávky zneužil. Všichni se tu totiž vlastně znají.

Zastupitelstvo napodruhé (první hlasování bylo označeno jako zmatečné) tento bod zařadilo na pořad jednání. Pro bylo 11 zastupitelů, 5 se zdrželo, jeden nehlasoval a nikdo nebyl proti. 

V následné diskusi se snažil zastupitel za Piráty Eduard Horák označit tento pokus o zmírnění dopadů rostoucích cen energie na občany označit jako předvolební gesto. Následné hlasování o přijetí usnesení jasně ukázalo, komu na Praze 18 záleží na osudech a životech seniorů. 2 zastupitelé byli pro, 3 proti a 11 se zdrželo.

„Dnešní neschválení jednorázového příspěvku je jasnou ukázkou politikaření současného vedení Prahy 18. Naštěstí do komunálních voleb zbývá jen pár týdnů, občané Letňan tento přezíravý nezájem vidí a doufám, že tyto „konšely pošlou do zapomnění,“ uvedl v reakci na zasedání Zastupitelstva Pavel Sehnal, který kandiduje v letošních volbách na kandidátce Za krásné Letňany a PRAHA BEZ CHAOSU.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama