MUDr. Ladislav Václavec

  • BPP
  • Bruntál
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2022 17:10:00

Polsko šlo u nafty na 8 procent z 23 procent. My neudělali nic

Polsko šlo u nafty na 8 procent z 23 procent. My neudělali nic

Projev na 29. schůzi Senátu 20. září 2022 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních.

 Vážený pane předsedající, pane ministře, dámy a pánové, já bych měl také krátký dotaz. Já jsem moc rád, že vláda snižuje DPH pro naše odběratele nafty, ale chci se zeptat, vy jste říkal, pane ministře, že je to nejnižší možná výše, kterou dáváme, nebo nejvyšší možná výše 1,50 Kč. A chtěl jsem se zeptat, protože směrnice Rady 2003/96 určuje DPH, kolik je u jednotlivých komodit jako benzinu, nafty, v jaké to je směrnici nebo číslo, kde to je uvedeno, že je to opravdu nejvyšší možná hranice?

Protože třeba Polsko šlo na 8 procent z 23 procent. Už od počátku tohoto roku my jsme neudělali na to nic. Druhá věc, chtěl bych se zeptat, vy jste hovořili o tom, že budete kontrolovat marže u našich prodejců. Pak jsem zachytil ve sdělovacích prostředcích, že marže byly vysoké, teď jsem zachytil, že se snižují. Chtěl bych vědět, co udělalo ministerstvo financí po tom, co zjistilo, že marže jsou vysoké, jaký to má dopad. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama