RNDr. Alexandr Vondra

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2022 14:06:00

Babišovi většinový systém zjevně nesvědčí. Na Hrad si netroufne

Babišovi většinový systém zjevně nesvědčí. Na Hrad si netroufne

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům senátních voleb.

 Skvělý výsledek voleb do Senátu. Mám z toho radost:

1) ODS obhajovala 4 a získala 8 pozic. Obhájili všichni 4 matadoři.  Miloš Vystrčil znamená slušnost a mimořádnou pracovitost. Zdeněk Nytra akčnost a autoritu šéfa klubu. Tomáš Jirsa a Jirka Oberfalzer jsou mně blízké konzervativní duše. Vrací se Tomáš Töprfer a s ním i humor a potřebný nahled. Jarmilu Smotlachovou neznám, ale klaním se před impozatní výhrou - taky jako vášnivý houbař, který v mládí čerpal informace ze Smotlachova atlasu hub. Hanka Marvanová, kamarádka z disentu, posílí vztah k našim kořenům z dávného (a nikdy nekončícího) zápasu za svobodu a spravedlnost.

2) Koalice SPOLU posílí většinu. Je to dobře, aby vláda mohla rychle schválit důležitá opatření k řešení energetické krize.

3) V Ústí nad Labem náš kandidát Martin Balej, rektor UJEP, nepostoupil do druhého kola (byl třetí), ale správně podpořil Martina Krska, který uspěl proti zástupci ANO. I tady mám radost. Martin Krsek je historik a ústecký patriot, za kterým stojí úctyhodná práce. Senát si zaslouží.

4) Babišovi většinový systém zjevně nesvědčí. Stejný systém je i u prezidentských voleb. Jeho drtivá porážka - zejména v Jihlavě, kde proti Vystrčilovi osobně nasadil všechny síly - znamená, že si na prezidentskou kampań netroufne. Neboli hrozba, že budeme mít na Hradě dalšího "husáka", asi není na pořadu dne.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama