Mgr. Tomáš Chalupa

Praha 6; volby do PS: č. 9
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2012 20:45:00

Zelená úsporám nabídne další finance veřejným budovám

Zelená úsporám nabídne další finance veřejným budovám

Veřejné budovy mohou dostat z programu Zelená úsporám dalších 350 milionů korun. Vláda schválila materiál Ministerstva životního prostředí, který přinese z programu Zelená úsporám veřejným budovám cca 350 milionů korun.

„Jsem rád, že můžu splnit svůj slib, že každá další koruna z programu Zelená úsporám půjde na podporu energetických úspor veřejných budov. Peníze mohou dostat školy a školky, nebo sociální a zdravotnická zařízení,“ říká ministr životního prostředí Tomáš Chalupa. 
  Česká republika disponuje v současnosti přibližně 2,2 mil. povolenek v rezervě pro nové účastníky. Ty nemůže převést do dalšího období 2013 – 2020, může však tyto povolenky prodat. Vzhledem k nestabilní situaci na trhu je vhodné prodat přebytek co nejdříve. Ministerstvo životního prostředí je v kontaktu s provozovateli aukčních platforem a je připraveno uzavřít smlouvu se společností, která předloží z pohledu ČR nejvýhodnější nabídku. Vzhledem k současné ceně emisní povolenky cca 7 EUR by se předpokládaný výnos z aukcí mohl pohybovat na úrovni přibližně 350 milionů korun. Porada ekonomických ministrů podpořila návrh, aby byly všechny příjmy z prodeje využity v rámci programu Zelená úsporám, a to konkrétně na podporu energetických úspor v sektoru veřejných budov, kde stále existuje řada kvalitních projektů, které doposud nemohly být podpořeny kvůli nedostatku finančních zdrojů. Zároveň lze podporu opatření v tomto sektoru označit za výrazně prorůstový ekonomický stimul pro celou českou ekonomiku.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama