Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.01.2023 19:56:24

Z ostudy kabát nebo odvrácený pokus o puč?

Z ostudy kabát nebo odvrácený pokus o puč?

„S člověkem obviněným z podvodu nikdy do vlády nepůjdu“, znělo unisono z úst Fialy, Jurečky a Pekarové. Soud rozhodl o Babišově nevině a uvedené trio i další přisluhovači by měli převzít odpovědnost za podporu šíření lží, pomluv a klamání veřejnosti.

 Milada Horáková byla komunisty popravena. Andreje Navalného uvrhl Putinův režim do žaláře. V současném Česku snad  až tak drastická praxe odstraňování politických odpůrců zatím nehrozí, přesto se dovedu vžít, i na základě vlastních zkušeností, do pocitů současného vůdce opozice Andreje Babiše, který byl dlouhá léta ostrakizován, pomlouván, očerňován na veřejnosti, vláčen médii a obviňován ze spáchání trestných činů, jichž se dle soudního vyjádření nedopustil. Jestli šlo současné vládní garnituře jen o to zbavit se silného protivníka nebo se jednalo dokonce o první pokus o puč v polistopadovém období, to bude úkol pro bádání historiků.

Co je na současné situaci to nejstrašnější je skutečnost, že dehonestující kampaň proti nevinnému člověku byla vedena od samotných politických špiček naší země, že se do ní zapojili lidé, pro které by presumpce neviny měla být z titulu jejich funkce a jejich vlivu na veřejnost tím nejzákladnějším imperativem politického rozhodování a vyjadřování. Babiš je nevinen. Vinni jsou však všichni ti, kteří z nejvyšších pater společnosti šíří fámy očerňující politické protivníky. Nezákonné jednání při financování Čapího hnízda je ten nejbombastičtější fake news, který nebyl šířen žádnými obskurními manipulátory, ale který byl šířen po dobu několika let od představitelů nejvyšších pater české politiky a který mimořádně ovlivnil i výsledky posledních parlamentních voleb. Cožpak to je v demokratické zemi možné? Jaký je potom rozdíl mezi Putinovým a Fialovým režimem? Anebo kam už jsme to pod Fialovým vedením klesli? Máme se začít bát, jak asi budou vypadat příští parlamentní volby, budou-li ještě nějaké? Kdo je další na ráně současného režimu?

Dříve jsem napsal, že této vládě nevěřím. A nikdy už jí věřit nebudu. Je to vláda vzešlá z obrovské předvolební manipulace, je to vláda vzniklá na základě šíření pomluv a lží, je to vláda vzniklá na základě křivého ovlivňování nejširší veřejnosti, je to vláda vzniklá na základě toho nejprimitivnějšího zneužívání nejhorších lidských vlastností, jako je závist a nepřejícnost, přiživovaných kriminalizací nevinného člověka. Pro mě nevzešla tato vláda z demokratických voleb, ale je to vláda vzešlá z puče, jehož záměrem bylo odstranění předsedy největší opoziční strany z politického života. Přesně v duchu konání pánů Putina, Lukašenka a dalších pozůstatků totalitních režimů.

Mariáne Jurečko, patříš k předním exponentům sloganu „S obviněným Babišem do vlády nepůjdu“. Babiš je nevinen. Vinen jsi ty. Křivým svědectvím proti bratrovi svému. Buď chlap omluv se a rezignuj!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama