Ing. Ivo Bezecný

mimo zastupitelskou funkci
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2024 16:34:22

Tzv. Jurečkova reforma dále zvyšuje podřízenost občanů státnímu byrokratovi

Tzv. Jurečkova reforma dále zvyšuje podřízenost občanů státnímu byrokratovi

Kdepak nárok na důchod. Až vám to povolím, pak teprve můžete jít. Tak nějak zjednodušeně vypadá tzv. Jurečkova důchodová reforma. Má vůbec stát právo takto občany ponižovat?

 Do 50 let nebudete vědět, v kolika letech odejdete do důchodu. Vše bude záležet na tzv. aktuální průměrné délce dožití. Podle ní vám stát sdělí věk odchodu do důchodu. Další způsob ponížení občanské společnosti a zvýšení její závislosti na slovu pána, tedy státního úředníka.

Má vůbec stát nárok takto se svými občany nakládat? Byla nám vnucena představa, že občané od státu něco dostávají. Ale to přece vůbec není pravda. Stát vám milí občané nevrátí ani to, co si od většiny z vás vybral. Vezměte, že celý pracovní život platíte všemožné daně. Že v průběhu pracovního života platíte zdravotní a sociální pojištění. Že úhrnem odvádíte státu s přispěním zaměstnavatele téměř polovinu svých příjmů. A na konci pracovní kariéry, kdy už se vám nebudete dostávat sil, budete přes všechny tyto celoživotní odvody v pozici prosebníka čekajícího kdy a kolik od státu dostanete. Místo automatického nároku budete prosit o blahosklonnost úředníka

A pokud jste si na důchod šetřili, pak je to zase stát, kdo vám  z vašich úspor ukrojil pořádný dílec díky své nekompetentní hospodářské politice. Ano, ano občane, z každé stovky ti za poslední dva roky stát sebral čtvrtinu její hodnoty.

A že se stát topí v dluzích? No a kdo po něm chce, aby subvencoval třeba sportovce nebo kulturu? V těchto oblastech se točí takové peníze, že dalších od státu už není potřeba. Ledaže by bylo potřeba zase někomu přihrát, viz aktuální případ tenis. Digitalizace? Zase jenom usnadnění přenosu zdrojů a informací od občanů ke státu. Nejste to vy, kdo potřebuje digitalizaci. Je to stát. Aby si vás zase více podmanil.

Jurečkova tzv důchodová reforma je dalším výrazem zvráceného chování současné vládní garnitury ke svým občanům. S reformou nemá Jurečkův výstup nic společného, je to jen další způsob jak ponížit občany v jejich stáří a slabosti a pozdržet výdej zdrojů, které z nich v průběhu života vysál. A jek je efektivně využil? To jsme viděli třeba při Jurečkově mecheche na ministerstvu práce. Jurečka dal za ně mnohem více, než dostane důchodce za celý rok.

Jurečkova tzv. důchodová reforma je dalším hřebíkem do rakve svobodné a nezávislé občanské společnosti, je dalším způsobem parazitování sátu na nejslabších a nejpotřebnějších občanech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama