Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2023 17:10:00

Pokud je to prokazatelná lež, nazývejme to lež. Prymula je příklad

Pokud je to prokazatelná lež, nazývejme to lež. Prymula je příklad

Projev na 51. schůzi Poslanecké sněmovny 18. ledna 2023 k návrhu na vyslovení nedůvěry vládě.

 Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Já bych reagovala na paní ministryni Langšádlovou a zároveň i na paní místopředsedkyni Richterovou. Nezaměňujme lež a informaci posunutou v čase, prosím vás. Nikdo neschvaluje určitě paní místopředsedkyni, prostřednictvím paní předsedající, aby se šířily na sociálních sítí lži a to, aby vám nebo komukoliv jinému někdo vyhrožoval. Pokud je to prokazatelná lež, nazývejme to lež, ale já vám teď uvedu příklad.

Včera na CNN Prima News vystoupil pan profesor Prymula a otevřeně tam mluvil o tom, jak virus Covid-19 pochází z laboratoře. Já si pamatuju před dvěma lety, když tohle někdo řekl, tak byl nazýván minulou vládou dalšími odborníky, že je těžký dezinformátor. Takže nazývejme věci pravými jmény. Pokud jde o lež, nazývejme ji lež, nikdo určitě neschvaluje, aby někdo o někom šířil někde na sociálních sítích lži a vyhrožoval mu, ale pokud tu informace nemůžeme podložit, jestli je pravdivá nebo nepravdivá, pak ji nemůžeme nazývat dezinformací. Je to pouze informace posunutá v čase tak, jako to bylo v tom případě, který jsem tady uvedla za příklad. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama