Ing. Tomáš Czernin

  • TOP 09
  • Jičín
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2023 18:09:00

Inventura našich vztahů s Ruskem je nevyhnutelná

Inventura našich vztahů s Ruskem je nevyhnutelná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vztahům s Ruskem

 Jejich revizi má naše vláda v programovém prohlášení jako jasný závazek. Ruská rozpínavost není jen otázkou posledního roku. Našim úkolem je, aby Česká republika byla připravena na různé scénáře.

TOP 09 to nepodceňuje. Oceňuji proto jednání Zahraničního výboru o revizi vztahů obou zemí, na kterém byl zpravodajem jeho předseda Marek Ženíšek. A také pořádání parlamentního summitu Mezinárodní krymské platformy, který Praha bude hostit už letos v říjnu.

Podrobnosti summitu už domlouvala Markéta Pekarová Adamová se svým ukrajinským protějškem Ruslanem Stefančukem. Krymská platforma od roku 2021 sjednocuje mezinárodní snahy k ukončení trvající protiprávní okupace Krymu Ruskem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama