Ing. Tomáš Czernin

  • TOP 09
  • Jičín
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2023 14:04:00

Stát, který bude držet lidi v lživé propagandě, je odsouzen k zániku

Stát, který bude držet lidi v lživé propagandě, je odsouzen k zániku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výročí havárie v jaderné elektrárně Černobyl

 Katastrofu v Černobylu, od níž uplynulo 37 let, si pamatuji dodnes. Na sklonku dubna 1986 jsem z pražských kolejí vyrazil jako vášnivý cyklista na spanilou jízdu, kterou jsem zakončil v Dobřichovicích u Kinských. Jel jsem původně na "čarodejnice" jenom v cyklistickém trikotu.

Ale nakonec jsem pár dní pobyl a při návratu do Prahy mě zastihnul déšť. Nemohl jsem mít sebemenší potuchu o tom, k jak nedozírné tragédii došlo. Než jsem se z vysílání Hlasu Ameriky dozvěděl více, příliš pozornosti jsem možnému nebezpečí na své cestě nevěnoval. Naštěstí se na mém zdraví nic nepodepsalo.

Ovšem stovky tisíc lidí, žijících především na území tehdejšího Sovětského svazu, adekvátně reagovat nemohly. Reakce odpovědných orgánů na výbuch v elektrárně byly trestuhodně chaotické a nedbalé. Hodně z nás si asi vzpomene také na seriál Černobyl, v kterém inženýr Ďatlov komentoval grafit na střeše elektrárny a alarmující číslo na dozimetru slovy: „Not great, not terrible.“

Byla to ukázka fungování tehdejšího SSSR, která bohužel vyústila v nenávratnou a nevyčíslitelnou katastrofu. Stát, kterému je zdraví občanů lhostejné, nestojí za mnoho. Stát, který raději bude držet lidi ve lživé propagandě, je vždy odsouzen k zániku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama