Ing. Zuzana Ožanová

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.06.2023 19:11:00

Trhací kalendář. Tak já říkám programovému prohlášení vlády

Trhací kalendář. Tak já říkám programovému prohlášení vlády

Projev na 66. schůzi Poslanecké sněmovny 14. června k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích.

 Děkuji. Vážený pane předsedající, navážu na tři kolegy, vaším prostřednictvím, na kolegyni Peštovou, Mračkovou a kolegu Brože. Řádný legislativní proces. Vraťme se k jednomu dokumentu, který já pracovně nazývám trhací kalendář. A co tím myslím? To je programové prohlášení této vlády.

Věci, které máte v programovém prohlášení, máte projednávat v řádném legislativním procesu. Tedy nevím, jestli se něco nezměnilo, protože soutěž Najdi deset rozdílů mezi programovými prohlášeními jsem fakt nedělala, takže nevím, jestli jste změnili své programové prohlášení i v těchto bodech. Nicméně jste se zavázali občanům, deklarovali jste veřejně, že když něco máte v programovém prohlášení, řádný legislativní proces.

Kolegyně a kolegové, ten střet zájmů máte v programovém prohlášení. No a kde máme ten řádný legislativní proces? Na poslední chvíli načten pozměňovací návrh, ke kterému se vládní legislativci nemohou vyjádřit a nemůže to jít do řádného legislativního procesu. To je plnění vašeho programového prohlášení?

Víte, co je nejlepším obstrukčním materiálem k tomuto pozměňovacímu návrhu kolegy Michálka, vaším prostřednictvím, pane předsedající? Stanovisko vlády k tisku 110. To je nejlepší obstrukční materiál, kde si vyčtete, co všechno je v tom špatně. A vztahuje se to i na tento pozměňovací návrh. Takže obstrukce, nejlepší je stanovisko vlády. Takže ani vaše vláda s tím nesouhlasí a vy se tváříte, že ano. Nebo vláda byla donucena změnit názor? Pardon, nebyla, protože ve své podstatě nějaký pozměňovák vládou neprochází. To nevím, kde jste potom spolu o tom diskutovali, ale je to tak. Chcete šetřit, přitom zvyšujete počty úředníků, chcete tímto návrhem - a nedodržujete ani své programové prohlášení vlády. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama