Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2023 13:09:00

Jako jediní říkáme NE americkým vojskům a americkým základnám v ČR

Jako jediní říkáme NE americkým vojskům a americkým základnám v ČR

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obranné smlouvě mezi ČR a USA.

 Jen abyste věděli…

Hnutí SPD je jedinou stranou v Parlamentu, která bude hlasovat PROTI této smlouvě mezi ČR a USA. SPD říká NE americkým vojskům a americkým základnám v ČR. Další zásadní rozdíl mezi ANO a SPD.

Většina poslanců opozičního hnutí ANO včetně šéfky klubu Aleny Schillerové  podpoří ve Sněmovně obrannou smlouvu DCA mezi Českem a USA.

„Byli jsme ve vládě a chceme se do ní vrátit. Neumím si představit, že bychom nepodpořili většinově smlouvu, která nám má zlepšit bezpečnost,“ uvedla.

„Jsem přesvědčena, že většina klubu smlouvu podpoří,“ podotkla. Část poslanců se zdrží, dodala.

Opoziční hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) se staví proti smlouvě, žádá její schvalování v celostátním referendu se závazkem, že v Česku nebude americká základna.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama