Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2023 22:01:00

Odmítáme nesmyslné nařčení ze šíření poplašné zprávy

Odmítáme nesmyslné nařčení ze šíření poplašné zprávy

Reakce Pirátů na vyjádření města Kroměříž o rekonstrukci plaveckého bazénu

 Po zveřejněné tiskové zprávě města Kroměříž ohledně rekonstrukce plaveckého bazénu, Piráti Kroměříž vehementně reagují na některé tvrzení radnice a rázně odmítají nesmyslné nařčení ze šíření poplašné zprávy.

Opoziční lídr za Piráty, Vratislav Krejčíř, kritizuje postoj města a zmiňuje, že citace starosty s ohledem na kožní onemocnění je výsměchem zdravému rozumu a potvrzuje jeho odcizení od skutečných problémů, kterým naši občané čelí.Je faktem, že lidé na ulicích a v diskuzích na internetu sami o těchto problémech píšou.

Piráti Kroměříž opakovaně v minulém volebním období upozorňovali na skutečný stav plaveckého bazénu a navrhli usnesení Radě města ke studiím modernizace starého bazénu a stavbě nového bazénu. „V rámci minulé koalice jsem byl poveřen vedením studidí, které byly následně připraveny. Avšak po volbách, bohužel, návrhy byly systematicky ignorovány radniční koalicí, což jen dokládá nedostatečnou péči a odpovědnost místní samosprávy. Samotnou zprávu bazénu mělo a má stále na starost organizace SZMK s místostarostou Karlem Holíkem, který se nyní zbaběle zbavuje odpovědnosti,“ doplnil k situaci zastupitel Krejčíř.

Zároveň také zmínil, že v minulém období chtěl o stavu bazénu infromovat prostřednictvím Kroměřížského zpravodaje, ale tiskovým mluvčím mu to bylo zamítnuto a tak tuto zprávu zveřejnil na svém webu ZDE. Je také důležité si připomenout, že to byl právě Krejčíř, který v odmítl schválit mimořádné odměny pro ředitele Sportovních zařízení města Kroměříž právě kvůli stavu bazénu a navrhl to schválit Radě města.

Piráti zdůrazňují, že vedení města by mělo být otevřené veřejnosti a zapojit občany do rozhodovacích procesů týkajících se veřejných investic. Naši občané mají právo znát pravdu o stavu plaveckého bazénu a nenechat se ukolébat politickými výroky, které odvrací pozornost od skutečných problémů.

„Není možné, aby se začala stavět nová hala, kterou sami občané nevyslovili ani ve svých top 10 prioritách. A naopak bazén, který každý v Kroměříži považuje za časovanou bombu bude město pouze látat a opravovat 5 minut po dvanácté," uvedl Petr Stoklasa, zastupitel a člen sportovní komise za Piráty. Vedení města by mělo dle jeho názoru naslouchat hlasu občanů a zaměřit se na jejich skutečné potřeby, nikoliv na seberealizaci politických kariér.

Piráti Kroměříž zdůrazňují, že neustoupí od svého úsilí o otevřenou a transparentní správu města a budou ukazovat na nekalé praktiky stávající koalice.

„Budeme pokračovat ve snaze o dosažení skutečných a udržitelných investic, které budou prospěšné pro občany města. Dále budeme požadovat kompletní a transparentní zveřejnění rozpočtu rekonstrukce a výsledků soutěže pro zadání zakázky. Veřejnost má právo vědět, jaké finanční prostředky jsou do projektu investovány a zda byla vybrána nejlepší možná varianta. Je podezřelé, že projekt na nový bazén byl za naší koalice vysoutěžen za 480 tisíc a projekt na novou halu byl zadán napřímo a ještě za neúměrnou cenu 1,9 milionu. To je k zamyšlení - ostatně i možná proto se koalice snaží zbavit své osobní odpovědnosti za špatný stav bazénu,“ shrnuje na závěr Vratislav Krejčíř a dodává: „Vyjádření radnice vnímám jako kouřovou clonu a jako politicky boj ve snaze poškodit mě jako výraznou postavu opozice. Ale i taková je politika, plna zvratu a msty.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama