MUDr. Martin Kuba

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2023 20:03:00

jihočeská vesnice je fenomén, Doudleby svou Zlatou stuhu řádně oslavily

jihočeská vesnice je fenomén, Doudleby svou Zlatou stuhu řádně oslavily

Do třetice všeho dobrého. Po Modré stuze z roku 2019 a Zelené stuze z roku 2022 získala obec Doudleby na Českobudějovicku Zlatou stuhu a zároveň i postup do celostátního finále soutěže Vesnice roku.

 V pátek 18. srpna se na doudlebském „Čapáku“ konalo slavnostní předávání cen krajského kola. Oceněny byl všechny obce, které v letos zabodovaly. Hlavní pozornost ovšem patřila Doudlebákům. Gratulovat přijel i hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

„Jihočeský kraj je vesnicemi a tím, jak se o ně lidé starají, jak v nich žijí, velmi specifický. To jihočešství se právě tady projevuje. Být v Doudlebech má pro mě i osobní rozměr, protože já jsem tady kousek na Malši na chatě vyrostl, trávil jsem tady každé prázdniny. Takže ta cesta dneska ve mě vyvolávala řadu milých vzpomínek. A samozřejmě chci využít téhle příležitosti nejen poblahopřát Doudlebákům, kteří vyhráli, ale taky poblahopřát a poděkovat všem, kteří se o naše jihočeské vesnice starají a uspěli v téhleté soutěži,“ řekl jihočeský hejtman po předání Zlaté stuhy.

Na podiu nechyběl ani náměstek hejtmana Jihočeského kraje pro rozvoj venkova Pavel Hroch: „Dnes si v Doudlebech užíváme krásný, historický den. Ocenění, které tady dnes předáváme je skutečně to nejvyšší možné, jaké může vesnice v Jihočeském kraji dostat. Držím jim palce v celostátním kole, které se bude konat 16. září v Luhačovicích.“

Do letošního 27. ročníku této soutěže se přihlásilo celkem 18 obcí. Z toho šest z Českobudějovicka, pět ze Strakonicka po dvou z Písecka, Prachaticka a Táborska, a jedna z Českokrumlovska. Doudleby získaly titul za realizaci zásadních investičních a infrastrukturních projektů v obci, za environmentální výchovu mládeže a občanů ve spolupráci se základní a mateřskou školou a za udržování folklorních tradic Doudlebska spolu s bohatým společenským a kulturním životem v obci.

První místo si Doudleby zasloužily také za začlenění dětí a mládeže do života vesnice a rozvíjení venkovské pospolitosti. V neposlední řadě pak za dlouhodobou koncepční práci v oblasti životního prostředí a péči o významné prvky historické krajiny. Vysazení alejí, vybudování ptačí stezky a založení květnaté loučky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama