RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2023 13:16:00

Nesouhlasíte, ale řešení nenabízíte. Po nás potopa?

Nesouhlasíte, ale řešení nenabízíte. Po nás potopa?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ne/řešení klimatické krize.

 Zatímco na evropské úrovni hledám (a v silné většině hledáme) co nejkompetentnější a nejefektivnější cesty pro řešení zásadních výzev dneška, jako je i klimatická krize, v České republice je na to často pohlíženo s despektem. Osobní útoky na ty, co hledají fungující řešení, s rostoucí teplotou neklesaji, spíš naopak. A s nimi roste část populace, která těmto hlasům naslouchá.

Stále ale hledám odpovědi na otázku, jakou reakci na zjevný problém zvaný změna klimatu tito "kritizující" navrhují. Viditelné je totiž jen, s čím nesouhlasí. Nebo zde opravdu žijeme v domnění, že se to nějak vyřeší samo? To je totiž fakticky to stejné jako poněkud méně lákavě znějící "po nás potopa".

Co myslíte?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama