Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2023 14:07:00

Piráti nepodpoří jmenování komisařů Wopkeho Hoekstry a Maroše Šefčoviče

Piráti nepodpoří jmenování komisařů Wopkeho Hoekstry a Maroše Šefčoviče

Pirátští europoslanci dnes budou hlasovat proti jmenování komisaře pro oblast klimatu Wopkeho Hoekstry. Piráti jsou také proti Maroši Šefčovičovi, který má být jmenován do funkce výkonného místopředsedy pro Zelenou dohodu pro Evropu.

 Oba mají má nahradit Franse Timmermanse, jehož funkce se rozděluje na dvě. Podle pirátských europoslanců jsou oba kandidáti nevhodní.

„Téma boje proti klimatické změně je jedno z těch nejdůležitějších, kterými se Evropská unie v současnosti zabývá. Svěřit tuto agendu politikovi, který mění své názory, jak se mu zrovna hodí, by bylo nezodpovědné. Zvlášť když jde o politika podporovaného stranou Smer-SD Roberta Fica, která popírá svými postoji samotné hodnoty, na kterých je celá Evropa postavená. Takového kandidáta s klidným svědomím podpořit nemůžu,“ vysvětluje europoslanec Mikuláš Peksa.

„Piráti považují ochranu klimatu a boj proti klimatické krizi za jednu z klíčových hodnot, přes které prostě nejede vlak. Pan Hoekstra, bývalý zaměstnanec ropné společnosti Shell, ale dlouhodobě pracuje přesně opačným směrem. V takovém případě nezbývá nic jiného, než jen kandidáta odmítnout. Pokud chceme skutečně chránit Evropu a naše klima, potřebujeme v pozici komisaře člověka oddaného svému cíli,“ dodává europoslankyně Markéta Gregorová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama