Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2023 9:15:00

Ve Vršovicích vznikne deset nových bytů

Ve Vršovicích vznikne deset nových bytů

Hlavní město zrekonstruuje dům v Moskevské ulici

Hlavní město poskytne finance na rekonstrukci bytového domu ve Vršovicích. Stavební úpravy domu na adrese Moskevská 27 si vyžádají 50 milionů korun. Vícepodlažní stavba bude sloužit svému původnímu záměru, kterým je bydlení. Historicky cenný Dům služby pochází z roku 1935.

Poskytnutí finančních prostředků schválila v pondělí Rada hl. m. Prahy. „Každý byt se počítá! Dnes jsme na radě schválili novou investiční akci na rekonstrukci domu v Moskevské ulici. Naše metropole se potýká s nedostatkem bytů, a tak jsem moc ráda, že tu na konci roku 2024 vznikne v šestipatrovém domě deset krásných nových bytů pro Pražany. Součástí domu je i nebytový prostor v přízemí, kde si dokážu představit nějaké hezké pekařství, uzenářství či kavárnu. Zkrátka něco, co v tomto domě na pěší zóně přinese komunitě další přidanou hodnotu,“ říká Alexandra Udženija, náměstkyně primátora pro oblast sociálních věcí, bydlení a zdravotnictví.

Městská část Praha 10 neměla dostatečné prostředky na rekonstrukci tohoto domu z roku 1935, který byl postaven jako obytný a obchodní dům pro firmu Baťa, rozhodlo se proto o odsvěření tohoto majetku, který je zpět ve správě hlavního města. Objekt je již delší dobu vyklizen a kvůli jeho technickému stavu byl zvažován i jeho prodej. „Variantu prodeje ale nepovažujeme jako vhodné řešení, protože bychom se tím zbavovali svého bytového fondu a naším záměrem je pravý opak,“ dodává Alexandra Udženija.

V tuto chvíli byly stanoveny celkové náklady investiční akce ve výši 50 milionů korun. S tím, že v letošním roce budou využity prostředky na předprojektové a projektové přípravy, které budou zahrnovat mimo jiné inženýrskou činnost a zpracování dokumentace pro provedení stavby. Na základě projektových příprav bude možné určit další kroky, které povedou až k zahájení zadávacího řízení na výběr zhotovitele stavebních prací a následné realizaci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama