Jan Krkoška, MBA

  • Krnov
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2023 21:03:00

S velkým znepokojením sleduji dění v huti Liberty Ostrava

S velkým znepokojením sleduji dění v huti Liberty Ostrava

Vyjádření hejtmana Moravskoslezského kraje k odstavení vysoké pece společnosti Liberty Ostrava

 S velkým znepokojením sleduji dění v ostravské huti Liberty Ostrava. Odstavení provozu poslední vysoké pece totiž může mít významné dopady na životy zaměstnanců této společnosti, ale i firem na Liberty navázaných. Ztráta pracovních míst pro stovky, ne-li tisícovky lidí by ovlivnila ekonomickou i sociální situaci v našem kraji.

Proto důrazně vyzývám vedení společnosti, aby své další kroky v této situaci činilo s maximální zodpovědností a empatií vůči svým zaměstnancům, ale i regionu, jehož je historicky součástí. Historie společnosti Liberty Ostrava se začala psát před více než 80 lety, s jejím chodem spojilo své životy několik generací našich obyvatel, proto se tak hlasitě a bolestně ozývají jejich obavy. Věřím, že vedení společnosti intenzivně hledá nejoptimálnější řešení, které pomůže zefektivnit fungování Liberty Ostrava, a přitom bude minimalizovat negativní dopady na pracovní místa a s tím i komunitu našeho kraje.

Zachování stability našeho kraje je nesmírně důležité i kvůli transformaci, kterou prochází. Od těžkého průmyslu postupně odkláníme směrem k inovacím a nejnovějším technologiím, přesto jsme si vědomi toho, jak důležitou roli v našem rozvoji těžký průmysl sehrál, a že svým způsobem naší součástí navždy zůstane. Věřím, že další vývoj v Liberty Ostrava s ohledem na vše zmíněné bude směřovat k dalšímu rozvoji, nikoli pádu této společnosti, která náš kraj a jeho historii po desetiletí intenzivně formovala.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama