Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.11.2023 12:26:00

Profesionální převlékači kabátů

Profesionální převlékači kabátů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k projevu prezidenta Petra Pavla.

Dostal jsem pár otázek: V souvislosti s projevem prezidenta Petra Pavla u příležitosti 105. výročí vzniku Československa jste napsal, že „z hradu odešla moudrost a nahradila jí tupá frazeologie.“ Také jste pozvánku na Hrad od pana prezidenta odmítl s tím, že vznik naší republiky raději oslavíte s vlastenci ve Vašem regionu. Co Vám na projevu prezidenta nevíce vadilo a co Vás vedlo k tomu, že jste pozvání odmítl?

Kromě plytkostí typu „už můžeme cestovat do zahraničí“, doplněnými citáty z komiksů, mě asi nejvíce zaujalo, že šlo o projev oslavující nikoli českou státní suverenitu, ale naopak snahu o její ztrátu, neboť adorace současné EU, které byl projev plný, ničím jiným není. Šlo také o projev přednesený člověkem, který během vteřiny, bez mrknutí oka a pouze v zájmu své vlastní kariéry, zradil vše, čemu přísahal věrnost. Je samozřejmě možné, že šlo přísahu pouze z vypočítavosti, ale to samozřejmě morální profil dané osoby nijak nevylepšuje. Jak mám pak vědět, kdy svá slova myslí vážně? Slova tehdejší, dnešní, anebo třeba ta, která řekne zítra? Takovým osobám se říká profesionální převlékači kabátů a nikdo rozumný jim nevěří ani pozdrav. Pozvání jsem odmítl především proto, že jsem nechtěl být v jednom prostoru s lidmi, kteří podobným věcem mohou tleskat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama