Jan Krkoška, MBA

  • Krnov
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2023 22:01:00

V třetím čtvrtletí zavítal do kraje rekordní počet turistů

V třetím čtvrtletí zavítal do kraje rekordní počet turistů

Nárůst počtu návštěvníků v regionu potvrzují nové statistiky. Nejvíce turistů zavítalo ve 3. čtvrtletí letošního roku do turistické oblasti Beskydy.

 Celkem v 3. kvartálu roku 2023 přijelo do kraje a ubytovalo se v hromadných ubytovacích zařízeních 366 927 návštěvníků. Je to skoro o tři procenta více lidí než ve stejném období v roce 2022. Zároveň přijelo do kraje o zhruba 10 procent lidí více než ve stejném období v roce 2019.

„Jsem moc rád, že pokračujeme v rostoucím trendu návštěvnosti a že náš kraj láká k dovoleným stále více turistů z tuzemska i zahraničí. Věřím, že v ročním součtu návštěvnosti překonáme dosud rekordní rok 2019, kdy se u nás ubytovalo více než milion turistů, “ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška s tím, že kraj neustále pracuje na zlepšení podmínek a služeb pro turisty.

„Blíží se zimní sezóna a můžeme se pochlubit moderními lyžařskými resorty i stovkami kilometrů kvalitně upravených tras pro běžkaře. Zájemci mají k dispozici Beskydskou i Jesenickou magistrálu, které propojují většinu oblíbených lyžařských středisek našich hor. Bílé stopy se tady pravidelně udržují i díky Moravskoslezskému kraji, protože investujeme do techniky, aby obce a resorty mohly trasy snáze spravovat. Pravidelně pak pořádáme například oblíbené akce pro rodiny s dětmi – Den na lyžích s Moravskoslezským krajem. Začátkem příštího roku se tak opět potkáme ve Ski Areálu Bílá v Beskydech nebo ve Skiareálu Kopřivná v Jeseníkách,“ dodal Krkoška.

Nejvíc lidí navštívilo v 3. kvartálu letošního roku turistickou oblast Beskydy, přijelo tam 127 004 turistů. Oblibě se těšila také Ostrava, kam zavítalo 72 833 návštěvníků.

„Těší mě, že lidé vyhledávají všechny naše turistické oblasti a objevují zákoutí destinace Severní Morava. Lákáme nejen na přírodní krásy a historické památky, ale také na zajímavá a někdy trochu pozapomenutá místa. Stěžejní je pro nás stále Technotrasa, která propojuje technické a industriální skvosty našeho regionu. Lidé mohou navštívit stránky Technotrasy (ZDE), kde zjistí, že mnoho míst na této stezce má otevřeno i v zimním období. Dá se tak naplánovat rodinný výlet, i když počasí nepřeje venkovním aktivitám. Dále pak na stránkách Hravé pohraničí (ZDE) najdou lidé mnoho zajímavých tipů na výlety na česko-polském pomezí, “ zmínil jednatel krajské centrály cestovního ruchu Moravian-Silesian Tourism Petr Koudela.

I příští rok budou moci lidé hlasovat a rozhodnout o nejlepších turistických místech v kraji. „Už nyní pracujeme na přípravách ankety Ceny cestovního ruchu Severní Moravy 2023. Na webu ankety (ZDE) budou moci zájemci během února příštího roku hlasovat v různých kategoriích a vybrat ty „nej“ atraktivity našeho kraje. I v roce 2024 pak budeme návštěvníky do kraje lákat na kulinářské zážitky prostřednictvím projektu Pojez,“ informoval Koudela.

Nejvíce zahraničních turistů do kraje zavítalo tradičně ze Slovenska, Polska a Německa. Více informací o návštěvnosti a statistiky Czech Tourismu jsou k dispozici na příslušných stránkách Czech Tourismu ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama