Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2023 11:23:57

Ficova návštěva ve znamení obav i nadějí

                Ficova návštěva ve znamení obav i nadějí

Přijetí slovenského premiéra Roberta Fica na jeho první oficiální návštěvě v ČR po jeho zvolení dne 24.listopadu je ve znamení obav i nadějí.

 

Uskutečňuje se v době, kterým  předcházely nepřijatelné výroky na adresu R.Fica v předvolební kampani  z úst Petra Pavla, stejně tak ignorantství a úmyslné opomenutí diplomacie a slušnosti  agenta Pávka, profesora Nutely a dalších ústavních činitelů ČR po vyhlášení výsledků parlamentních voleb na Slovensku.

      Potěšující nakonec zůstává skutečnost, že ohrožené  setkání se  nakonec  stalo realitou.  Agent Pávek se nechal  údajně přemluvit slovenskou prezidentkou Čaputovou, aby zatnul zuby a v zájmu  česko – slovenských vztahů zrušil   svůj plánovaný pobyt mimo Prahu  (možné  nákupy v Polsku). Co na tom, že bez účasti novinářů, představíme – li si, že takto by se zachovala slovenská strana, nebo exprezident Zeman.

     Poděkujme za státnický přístup nakonec  i Markétě Pekarové Adamové a Miloši Vystrčilovi, kteří, dle zdroje blízkému  Hradu, plánovali svoji další cestu na Ukrajinu (snad mimo jiné, slíbit další peníze, které stát již nemá).

  Jediný premiér Petr Fiala  se nesnažil dopředu z návštěvy vycouvat. A to i přes skutečnost, že  17. listopadu byl viděn  v jednom nejmenovaném cukrářství, přestože zřejmě z důvodu  nepříjemné konfrontace s občany byl v tuto dobu oficiálně nemocen.

     Pronárodní  premiér Slovenska svojí návštěvou  přivodil další vrásky  našim liberálním politikům, zvyklých  poslušně plnit příkazy Bruselu a Washingtonu. Obavy našich čelních rádoby demokratů před slovenskou  nákazou, že rozumnější je starat se o vlastní národ, usilovat o mír namísto dalšího harašení zbraní na Ukrajině, nepřivádět vlastní  národ do dluhové pasti  z důvodu nákupu předražených zbraní jsou neoddiskutovatelné.

     Slovensko  nastupuje nový kurz.  Kurz řízení státu ve prospěch  svých občanů, z pozice suverénního státu. Na rozdíl od ČR,  které kamarádi  ubývají  a nejvěrnější holkou se tak pro nás vedle USA ( zčistě pragmatického důvodu) stává Ukrajina.

    Stále více občanů si uvědomuje  a avízovaná  účast občanů  na pondělní vyhlášené stávce odborů (27.11.) ukazuje,  že situace není tak skvělá, jak nám ji neustále maluje vládní koalice v čele s premiérem Potěmkinem. Věřme, že čas ukáže přínos první oficiální návštěvy  Roberta Fica  pro  vývoj české společnosti a směřování našeho státu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama