Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2023 12:22:26

K plnění Koaličního programu 2022 - 2026 v Uherském Hradišti: Kultura, školství

K plnění Koaličního programu 2022 - 2026 v Uherském Hradišti: Kultura, školství

Vzdělání se v poslední době skloňuje často. Především proto, že vzdělaná společnost má větší šanci překonávat problémy, které zemi zatěžují. A kultura a sport jsou také neodmyslitelnou částí našeho života. Týká se to zejména našeho Uherského Hradiště

K plnění Koaličního programu 2022 – 2026 v Uherském Hradišti: Kultura, školství a sport

Blíží se roční výročí podpisu Koaličního programu 2022 – 2026 mezi ODS, TOP09, ANO2011, KDU-ČSL a Nestraníky pro Hradiště a proto je třeba hodnotit. Naše město je kulturní baštou celého Zlínského kraje a je dobře, že v tom stávající koalice pokračuje. Přesto mi v programovém prohlášení schází řešení provozu Slováckého divadla, protože to stále sídlí v pronajatých prostorech. Rozhodně to chce analýzu nákladů a rozhodnutí, jaké zázemí bude mít divadlo v budoucnosti. Podobně je to s rekonstrukcí Staré radnice, významné to historické památky města. Z mého pohledu by rekonstrukce měla zahrnovat i komerční část, která by částečně pokryla náklady na provoz radnice.

Naše ZŠ a MŠ potřebují investice nejen do modernizace učeben, ale i investice do jejích zázemí, jako jsou šatny, tělocvičny a chodby. Je třeba při těchto rekonstrukcích a modernizacích postupovat s péčí řádného hospodáře. To, co mi schází je spolupráce se středními školami a FLKŘ UTB.

V rámci sportu je zde závazek radniční koalice k výstavbě nového zimního stadionu a vestavby jižní tribuny na fotbalovém stadionu. Zde si dovolím dvě poznámky. Z pohledu výše investice bych buď zimní stadion pouze opravil, zejména nevyhovující zastřešení a zaizolování stavby. Nebo bych investici změnil na víceúčelovou stavbu s využitím i pro další sportovní a kulturní účely. Vestavba tribuny by měla zahrnovat i nové, větší zázemí pro diváky, především rozšíření toalet. Jinak bych se obecně daleko více zaměřil na spolupráci se spolky a s neziskovým sektorem, včetně jejich financování.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama