Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.12.2023 10:31:56

Všeho s mírou platí i u Schwarzenberga

Všeho s mírou platí i u Schwarzenberga

Tak, přátelé, jestli to ještě nevíte, Karel Schwarzenberg byl „šlechtitel našeho veřejného života a vychovatel soudobých Čech“. Ve svém kázání to tvrdil páter Halík. No, nevím…

Já si hlavně myslím, že to fakt není dobrý nápad učinit hlavním řečníkem na zádušní mši zrovna Belzebuba převlečeného za Halíka, neboť Karel Schwarzenberg daleko spíše než vychovatel a šlechtitel byl normální smrtelník, jemuž nic lidského nebylo cizí. A takovému člověku se nemůže stát nic horšího, než když nesoudný politický tlučhuba v kněžském rouchu z něho dělá etalon morálky. A přimotá do toho ještě Putina s Orbánem. Fakt běs! Je to pak jen a jen hloupé, směšné a kontraproduktivní.


Platí to vždy a všude. Když je něčeho moc, je toho příliš. O mrtvých jen dobře, ale tomu, co se děje okolo úmrtí Karla Schwarzenberga, chybí elementární uměřenost. Zdejší pseudoliberální kavárna a s ní propojená média hlavního proudu prostě neznají míru. Nikdy a v ničem. Nejvíc tím škodí samy sobě, a navíc – paradoxně – i objektu své adorace. 

Měli jsme a máme stovky poslanců a senátorů, měli jsme a máme desítky ministrů či předsedů různých politických stran. Mnozí z nich již zemřeli a byli to rovněž osobnosti a měli rovněž nejrůznější zásluhy. I hříchy. Ale takové pohřební bakchanálie okolo jejich odchodu nikdo nikdy nerozpoutal. Nechť Karel Schwarzenberg odpočívá v pokoji, ale sorry, nebyl to ani prezident ani Karel Gott. Ono klasické „všeho s mírou“ by mělo platit i v jeho případě.

Pro ty pomalejší ještě dodávám, že tenhle post není o Karlu Schwarzenbergovi, nýbrž o jeho nekritických a nesoudných pohrobcích. A propos, vybírat u rakve peníze na válku je chucpe.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama