Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.01.2024 4:31:00

Evropská unie se stala byrokratickým a nezodpovědným molochem

Evropská unie se stala byrokratickým a nezodpovědným molochem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k volbám do Evropského parlamentu

 Vždy jsem podporoval členství České republiky v Evropské unii. Základem byla svoboda a demokracie, která v členských zemích byla a stále je více zakořeněna. V posledních letetch se však stala Evropská unie byrokratickým a nezodpovědným molochem, který řídí nedemokratičtí úředníci Evropské komise.

Ti používají pro protlačení svých, často pomýlených, názorů dotační politiku jako nástroj k vydírání svých oponentů. Vidíme to na Maďarsku, Polsku, Itálii a nyní i Slovensku. A dříve to byla politika EK proti vládě Velké Británie, která se jediná postavila proti takto vedené politice. Proto následoval Brexit, protože Britové nechtěli akceptovat tuto "dotačně-vydírací" politiku.

Nejde jen o Green deal, ale i o lidská práva, svobodu slova a o demokratické principy v národním státě. Letošní volby do EP budou jistým referendem o akceptaci této, z mého pohledu velmi pokřivené dotační politiky EK.

Rozhodně nebudu volit ty kandidáty, kteří nejsou kritičtí a neobhajují národní zájmy občanů České republiky. Zároveň však nebudu volit ty, kteří nás chtějí vyvést z EU a populisticky tvrdí, že se budeme mít lépe.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama