Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2024 9:46:58

Co přeji občanům České republiky v roce 2024

Co přeji občanům České republiky v roce 2024

Přání není nikdy dost. Proto se připojuji i já s troškou do mlýna. Zdraví, štěstí a spokojenost jsou důležité pro každého občana. Ale aby tomu tak bylo, je třeba k tomu vytvořit i zázemí a podmínky ve společnosti.

Začnu tím zásadním, a to je dostatek zdraví a štěstí, bez ohledu na to, kolik zrovna mám v peněžence. Zároveň přeji našim občanům, aby žili v míru a v bezpečí. Z pohledu občana bych chtěl, aby v naší společnosti zavládla soudržnost, empatie a mezigenerační solidarita. A také, aby náklady na chod jednotlivých domácností odpovídaly příjmům zaměstnanců, seniorů a rodin s dětmi. Prostě, aby vysoká inflace, ukrajující z našeho životního standartu byla hodně pod 2 %. K tomu je ovšem nutno, aby se politici dostatečně zajímali o problémy obyvatel a aby řešili rostoucí nerovnost ve společnosti, nepružné a zastaralé vzdělávací systémy, zhoršenou dostupnost zdravotní péče, drahé bydlení či politickou a ekonomickou moc soustředěnou v rukou nemnoha oligarchů a rozličných korporací.

Přeji občanům, aby budoucí politika v nich nevyvolávala pocit, že nemají žádný vliv či pražádnou kontrolu a že nemohou věci změnit. Prostě aby zjistili, že není jedno, koho si zvolí za své zastupitele. Současná oligarchizace politiky, kterou předvádí nejen současná vládní koalice, ale i nejsilnější opoziční strana, musí skončit. Nelze nadále přihlížet, jak se politické, mediální a podnikatelské elity spojují v jeden elitářský celek, který ovládá nejen naši, ale celou evropskou společnost. Jejich strategií je znechutit lidem politiku jako celek a vyvolávat v nich pocit beznaděje, aby ztratili chuť být v ní aktivní. Proto přeji občanům České republiky a Evropské unie návrat k volné soutěži politických programů a myšlenek, k politické diskusi a k relevantním názorovým výměnám.

Přeji občanům, aby se jim dařilo odhalovat lži od pravdy ještě dříve, než negativní dopady pocítí na vlastní kůži. A také si přeji, aby naši politici dostatečně razantně obhajovali národní zájmy a aby se občan naší země cítil jako plnohodnotný Evropan. Prostě musíme všichni bojovat za to, abychom nebyli občany druhé kategorie. Změna skutečně začne až tehdy, když budeme říkat pravdu. Ta může probudit nejen politické vizionáře, ale i tolik potřebnou podporu veřejnosti. Protože politikem se člověk nestává, že je dobrý. Ale z toho důvodu, aby prosazoval a chránil zájmy svých voličů a své země. Každý občan to má při volbách v rukou. K tomu nám dopomáhej Bůh, rozum a každodenní práce ve prospěch osoby, rodiny, obce i celé České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama