Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2024 8:20:38

Jak komické, když se vláda pasuje do role záchranářů státu

          Jak komické, když se vláda pasuje do role záchranářů státu

Tak se nám traktorista Jurečka, poté co rozdýchal stranickou podporu jeho setrvání v čele ministerstva, před Ústavním soudem nechal slyšet, že v případě nesnížení důchodů by hrozila státu škoda 400 miliard korun.

 

  Myšleno výhledově do roku 2060, a  kdy jen  navýšení v minulém roce by představovalo částku 19,9 miliard korun a letošním roce 33,8 miliard korun.

      V této souvislosti by bylo zajímavé sdělení premiéra Fialy a ministryně obrany Černochové na společně svolané tiskovce občanům této země, v jejichž zájmu  mají zemi řídit, kolik Českou republiku  stálo  vojenské a vládní téměř dvouleté angažmá na Ukrajině. Sdělit jaké budou skutečné  náklady  na pořízení a provoz F -35 do roku 2060. Kolikrát  tato  částka  převýší  Jurečkovu  částku 400 miliard pro seniory, kteří celý život si platili důchodové  pojištění a daněmi přispívali na nesmyslné zbrojení našeho státu v zájmu  USA. Připomenout občanům, že  rozpočet MO meziročně vzroste o 39,4 miliard korun a dojde k nákupu další vojenské techniky a zbraní  bez výběrového řízení, což je předpokladem pro další korupci, kterou je z minulosti právě ministerstvo obrany tak proslulé, viz aféra  Dalík. Mlhavá je také výše pomoci Fialovy vlády vyplývající z dokumentu  prohlášení  Rady Ukrajina – NATO, jejíž zasedání se konalo v Bruselu  na úrovni velvyslanců, ve kterém NATO slibuje Ukrajině v roce 2024 vojenskou a ekonomickou pomoc v hodnotě miliard eur.

  Je zbytečné  připomínat,  že Černochové se podařilo na jejím ministerstvu   vytvořit  spolek fanatických válečných psychopatů, kde prim si  bezkonkurenčně   vede  N GŠ   Řehka. Českým  válečným  jestřábům  alias  vykonavatelům  plánů teroristického   paktu  NATO není  za této situace  dovoleno si alespoň připustit, že žijí  ve světě, který se geopoliticky stále více  polarizuje.  Není to pouze  dlouhodobá  ukrajinská válka. Přibyla válka v Gaze vykazující  silné známky další eskalace. Přibyla vojenská koalice v Rudém moři,která  může být namířena proti dalšímu americkému protivníkovi –Íránu. Nehovoříc o největší hrozbě pro světového četníka a strážce neoliberální demokracie USA, kterou  pro ně představuje  ČLR.

       Z tohoto pohledu se tak  současné  mediální divadlo, v němž má  Ústavní soud  vynést  verdikt  v otázce oprávněnosti loňského snížení mimořádné červnové valorizace

jeví  jako nepodstatný, byť  jeho rozhodnutí v případě správné konstelace  hvězd  může znamenat relativně  navýšení životní  skupině milionům osob. Relativně z toho důvodu, neb současné  asociální uskupení  ve Strakovce  konajíc trvale a záměrně  opatření proti zájmům našeho státu a jejich občanů najdou velmi brzy další způsoby jak dál ožebračovat nejen naše seniory, ale i další  skupiny občanů tohoto státu.  Především ve  prospěch  zbrojení, na příkaz svého zaoceánského chlebodárce a jeho vojenskoprůmyslového kopmpexu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama