ČSSD – Česká suverenita sociální demokracie

Hájíme zájmy ČR cssdlidem.cz
  • ČSSD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2024 8:19:00

Expremiér Paroubek se přihlásil do ČSSD

Expremiér Paroubek se přihlásil do ČSSD

„Dne 11. 1. 2024 podal expremiér Jiří Paroubek přihlášku do ČSSD, kterou jsem na setkání zástupců okresních organizací Ústeckého kraje, kteří připravují krajskou konferenci ČSSD, předala koordinátorovi kraje,“ sdělila předsedkyně Mgr. Jana Volfová.

 „Byla jsem velmi potěšena tím, s jakou radostí tuto skutečnost přítomní přivítali. Ing. Jiřího Paroubka vnímají jako skutečně odborného a zodpovědného člověka, který dokázal dobře řídit naši vlast“ dodala Volfová.

Důvody, které expremiéra vedou ke vstupu do strany, která dnes vlastní značku, pod kterou naše země prožívala svá nejlepší léta, uvedl expremiér v přiloženém dopise:

Vstupuji, abych podpořil tradiční ČSSD a její program zaměřený na běžné lidi, lidi, kteří se živí svou prací, malým podnikáním nebo žijí z důchodu za celoživotní dřinu. Tato tradiční sociální demokracie hájí národní zájmy a nemá nic společného s progresivistickou, svazácko-komsomolskou Socdem, stvořenou dnešními eurobyrokraty. Ta zradila tradiční program i své voliče.

Mým cílem je zachránit sociálně demokratický program založený na spravedlivé odměně za práci a solidaritě bohatých s chudými, zdravých s nemocnými a mladých se starými. Naším cílem je růst životní úrovně českých občanů a ne green deal nebo válčení na Ukrajině za zájmy zbrojařských korporací.

Mojí ambicí nejsou nějaké funkce. Za ČSSD jsem byl náměstkem pražského primátora, ministrem i premiérem. Chci především najít mladší lidi a nové tváře, které se ujmou tradičního programu ČSSD. Lidi, žijící z vlastní práce a svého podnikání, musí někdo v politice hájit proti síle globálních korporací, globálního kapitalismu a kolonialismu nadnárodních korporací. Nové ČSSD chci předat své zkušenosti a pak i svoji štafetu, aby pokračovala v naší cestě dál.

Krajská organizace se od prosince, kdy poprvé oznámil expremiér Paroubek svůj úmysl vstoupit do strany, rozrostla o vyšší desítky nových členů a každým dnem další přibývají. Krajská konference, která zvolí nové vedení kraje a bude rozhodovat i o přijetí expremiéra Jiřího Paroubka, se uskuteční na začátku února v Teplicích.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama