Ing. Zuzana Ožanová

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2024 17:17:00

Proč už rovnou nenapíšete výsledky voleb?

Proč už rovnou nenapíšete výsledky voleb?

Projev na 88. schůzi Poslanecké sněmovny 19. ledna 2024 ke korespondenční volbě

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

já jsem poslouchala projev pana Vondráčka, prostřednictvím vaším, paní předsedající, a on na začátku včera zmínil jeden tweet předsedkyně Poslanecké sněmovny. Já jsem si ten tweet vyhledala, podívala jsem se, že chcete upravit ve druhém čtení, že nebude vyžadováno doložení pobytu úředně ověřenými dokumenty. Je přislíbeno, že zákon bude upraven tak, že bude stačit čestné prohlášení o pobytu.

No promiňte, to mě nadzvedlo ze židle. Říkám si, podívám se na zákony, se kterými jsem kdysi v praxi pracovala. A když chce cizinec u nás například řidičské oprávnění, to je § 92 zákon č. 361/2000 Sb., doklad prokazující obvyklé bydliště žadatele, který nemá na území České republiky trvalý pobyt, nebo návrh jiného důkazního prostředku jeho prokázání a tak dál.

Jsou to zejména:
(za prvé) osvědčení o registraci podle zákona o pobytu cizinců na území České republiky.
Za druhé, výpis z Katastru nemovitostí, prokazující vlastnická práva k nemovitosti.
Za třetí, nájemní smlouva k nemovitosti.
Za čtvrté, potvrzení o zaměstnání.
Za páté, výpis z Živnostenského rejstříku.

Takže když chce tady někdo řidičák, nemá tady trvalý pobyt, musí opravdu prokázat, že se zdržuje na území České republiky. Ovšem pro volby v zahraničí zjevně je považováno (za) dostatečné čestné prohlášení - já jsem tady. Promiňte mi, kolegové a (kolegyně), proč už rovnou nenapíšete výsledky voleb? Proč se vůbec musí hlasovat?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama