Michal Šmarda

  • SOCDEM
  • Nové Město na Moravě
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2024 12:08:00

Co bude se zaměstnanci a jejich rodinami, když další ocelárna zavře?

Co bude se zaměstnanci a jejich rodinami, když další ocelárna zavře?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k huti Liberty.

 Huť Liberty, dříve Nová huť, stejně jako Vítkovice… to vše bylo chloubou Ostravska. Ostrava jako symbol ocelářství nejen v naší zemi. Co vlastně zbylo z této velké tradice a historie? Co bude se zaměstnanci a jejich rodinami, když další ocelárna zavře? Co bude zejména s těmi, kteří mají třeba 10 let do důchodu? Ti nenajdou práci tak snadno jako mladí a zdraví…

Těm lidem musíme dát naději, že budou moci nadále žit důstojný život. Musíme zajistit, že v celém regionu Moravskoslezska se nebudou muset lidé bát o svou bezpečnou budoucnost.

Můj děda dělal ve Vítkovicích na jeřábu celý život. Nechal tam zdraví, ale svou práci miloval.

Hutnictví a hornictví bylo po dlouhá desetiletí symbolem regionu, zaměstnávalo celé generace a utvářelo jejich charakter. Dnes je v útlumu a lidé cítí velkou nejistotu. A já mám strach, že jim mocní zase nepomůžou.

Jak se využijí peníze z plánu obnovy na zlepšení životní úrovně a pracovních příležitostí? Nesežerou je zase jen banky a miliardáři? Nebudou mladí odcházet za prací do Polska nebo Prahy? Bude se v Ostravě, Karviné, Bohumíně nebo Orlové žít stejně dobře jako v Brně, Plzni nebo kdekoliv jinde?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama