Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2024 8:25:30

Ještě stále věříte slibům a ujištěním (nejen) Pavla a Fialy ?

          Ještě stále věříte  slibům a  ujištěním (nejen) Pavla a Fialy ?

Tak se nám premiér Petr Fiala,pokolikáté již ?, opět pochlubil

 

Po návratu z pondělního summitu  v Paříži  se tetelil blahem  sdělením, že „ na české iniciativě na nákup střeliva v třetích zemích chce participovat až 15 států“.

  Pro zaslepené, kteří stále věří jen zprávám tzv. „veřejnoprávní“  České televize, třeba připomenout, že nebýt  slovenského premiéra Fica, závěry z  uvedeného jednání  by byly zřejmě diametrálně odlišné a při troše štěstí  by mainstream pustil informaci, kdy se Ukrajina dočká prvních vojenských posil  z evropských států  spolků  NATO a EU.

     Koneckonců k těmto závěrům směřoval i další „zkušební balonek  prezidenta  Petra Pavla, který podpořil možnost administrativních odvodů do armády,  nebo výroky  generála Karla Řehky  typu“ Musíme zajistit funkční mobilizační systém, abychom dokázali rychle a a dlouhodobě obnovovat bojeschopnost“. Samostatnou kapitolou jsou výroky Jany Černochové, viz nedávné sdělení „ naše geografie nás předurčuje k roli tranzitní a týlové země a my musíme být na takovou roli připraveni“.

   Zajímavý je tak kontrast myšlenek vrcholných válečných  štváčů  ČR s výsledky posledního průzkumu Seznam Zpráv.  Dle  zmíněného  průzkumu  dvě třetiny středoškoláků nesouhlasí s tím, že by měla být v Česku jakákoliv forma vojenské služby. Tři pětiny z nich  by se pak nezapojily ani do obrany vlasti !  Přísun  vojáků z ČR ani dalších   států  pro naplňování  amerických zájmů na Ukrajině  se zatím nekoná.  Profitovat a počítat své zisky z tohoto konfliktu tak mohou nadále zatím  jen zbrojařské firmy a koncerny.

      V této souvislosti  se naskýtá jedna zásadní otázka.  Lze věřit ujištěním a výrokům  našich  vrcholných politiků a to nejen pokud se týká  Ukrajiny a  snahy dalšího  zatažení našeho státu do uvedeného konfliktu?  Lze věřit agentu Pávkovi,  který se v prezidentské kampani dušoval, že nebyl školen na rozvědčíka, kromě toho, že chodil do vojenské školy?  Nesliboval před volbami premiér Fiala, že chce  jinou EÚ  a  naše republika pod jeho vládnutím bude konečně  jen  vzkvétat?  Je zbytečné uvádět další porovnání slibů se skutečností prakticky všech členů současné  demoliční  proukrajinské  vlády.    

      Smutným vysvědčením pro současnou vládu  se tak stávají   mnohé průzkumy, které dopadly pokud se týká důvěryhodnosti pro vládní elitu, katastroficky.   Jen chybějící sebereflexe,  neúcta k voličům a k občanům ČR   jako jsou Fiala, Rakušan , Jurečka, MPA  a další  jsou důkazem jejich další lži, kterak jim (ne) záleží na dodržování  demokracie v naší zemi . Ve skutečnosti  uvedeným vládním elitám v roli sluhů  prosazující americké  zájmy, nejde o žádnou demokracii nejen u nás, ale i v Ruské federaci.

       Viktorie Nulandová  se pro CNN vyjádřila jasně. „Chtěli  jsme partnera, který bude westernizovat,  který bude evropský. Ale to není to, co Putin udělal. Není to Rusko, jaké jsme chtěli“ Jaké Rusko si  USA a naši  poskoci   Západu  přejí, není těžké uhádnout. Návrat do  časů  opilého Jelcina, se kterým si Západ bude dělat  co uzná za vhodné,  k pokračování  jeho další  „kolonizace“  umožňující  neomezený přístup  k nerostným surovinám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama