Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2024 8:33:28

Zatímco v USA začíná svítat, v ČR setrvale zataženo

Zatímco v USA začíná svítat, v ČR setrvale zataženo

Jednomyslné „čerstvé“ rozhodnutí devítičlenného sboru Nejvyššího soudu USA, které vrátilo Donalda Trumpa ( v pozici největšího favorita) zpět do prezidentských voleb.

 

Úterní oznámení  amerického ministra zahraničí, ve kterém Antony  Blinken  sdělil, že náměstkyně ministra zahraničí Victoria Nulandová  plánuje  v nadcházejících týdnech odstoupit. Dvě zásadní události jsou předzvěstí, že vojenský konflikt na Ukrajině, zinscenovaný a řízený USA, brzy dostane  právě pro Ukrajinu nepříjemný rozměr.

    Victoria Nulandová  vzhledem k jejímu značnému podílu na rozpoutání války a zničení Ukrajiny je často  nazývána jako  „architektka“, nebo „hybná síla“ konfliktu na Ukrajině. Namátkou si připomeňme  některé  skutečnosti a výroky z historie vytváření nové Ukrajiny dle amerického  zadání v režii právě  Nulandové:

-          únik telefonického hovoru  v roce 2014 mezi Nulandovou a tehdejším americkým velvyslancem na Ukrajině  Geoffreyem Pyattem  probírající,  kdo z ukrajinské opozice nastoupí do prezidentského křesla

-          odmítnutí spolupracovat s ruským velvyslancem  ohledně  amerických biolaboratoří  na Ukrajině

-          výrok  Nulandové  během projevu s think – tankem  Carnegie Endowment , „Ukrajina nebude bezpečná, pokud Krym nebude minimálně demilitarizován“

-          bagatelizování role USA při sabotáži plynovodu Nord Stream 2  prohlášením , že se potrubí „nepohne kupředu“ , pokud Rusko spustí operaci na Ukrajině

Zatímco americké ministerstvo zahraničí je za služby Nulandové  vděčné, mluvčí ruského ministerstva zahraničí  Marija  Zacharovová v reakci na uvedenou zprávu uvedla, že rezignace Nulandové souvisí se selháním USA  v jejich protiruské politice.   Bez zajímavosti není ani  komentář  Elona Muska, podle kterého  nikdo „netlačí“  ukrajinský konflikt  více než Nulandová.  Možný příští prezident USA Donald  Trump  v souvislosti s oznámením  Nulandové   podotknul , že  Nulandová a další američtí představitelé jsou „posedlí“ myšlenkou o vstupu Ukrajiny do NATO.

    Za zmínku stojí také skutečnost, že v loňském únoru slíbila Nulandová  izraelskému premiérovi  Benjaminu Netanjahuovi Nobelovu cenu míru, pokud se mu podaří přesvědčit ruského prezidenta Vladimíra Putina  ke stáhnutí  ruských jednotek z Ukrajiny. V současné době, kdy je Netanjahu   zapojen do  genocidní  války v Gaze, to na „Nobelovku“ moc nevypadá.

     Nová slovenská vláda si realitu „Ukrajiny“ uvědomila  již v době volební  kampaně a v tomto kurzu přes neustálou dehonestaci mainstremových medií  a mnohých vrcholných  politiků  členských státu  NATO a EU pokračuje dále  a dává tak příklad hodný následování dalším státům.  Včetně ČR, kde  skvadra  vojenských jestřábů  Pavel, Černochová, Řehka, Adamová, Vystrčil,    podporovaná dalšími fanatiky z  umělecké ligy  v čele s Vetchým ,  zatím  neochvějně  prosazuje americké zájmy  „do posledního ukrajince“, stejně  jako zájmy zbrojařských koncernů profitující z válečných konfliktů astronomické zisky.  Vše na úkor běžných občanů , kdy  se  „cpoucí“ finance na nákup stíhaček a další předražené vojenské techniky a zbraní  nedostávají  resortům zdravotnictví,  školství, sociálních věcí, kdy jsou „škubáni“ senioři a „nízkopříjmoví“  občané.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama