Česká strana národně sociální

  • ČSNS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2024 20:59:12

Připomenutí 15. 3. 1939

Připomenutí 15. 3. 1939

Projev předsedy ČSNS Dr. -Ing. Michala Klusáčka u příležitosti připomenutí 85 let od obsazení českého státu Německem.

Výročí 15. března 1939 a obsazení našeho státu nám připomíná den národní potupy. Od září 1938 jsme už měli sklopenou hlavu a jediné, co jsme mohli, bylo ukazovat okupantům zaťaté pěsti. Bránit jsme se již nemohli, protože jsme půl roku předtím kapitulovali.

Vzpomínejme na tento den s tím, že se už nikdy nesmíme dostat do podobné situace. Znovu je totiž aktuální ohrožení našeho národa, kultury a identity. V minulém století na nás Němci používali hrubou sílu. Lidé byli zatýkáni, zabíjeni, posíláni do koncentračních táborů a vražděni. Nyní na nás zkouší tzv. měkkou sílu, chcete-li „soft power“. Znovu je dovolen jen jeden názor, znovu se sjednocuje Evropa pod jednou ideologií a všichni, kdo jsou proti, jsou umlčováni, zesměšňováni a cenzurováni. Zacíleno nyní mají nejen na dospělou generaci, ale především na mladé. Školní učební osnovy jsou zaměřeny na to, aby žáci pokud možno nic neznali, ale aby „tzv. věděli, kde se informace dají najít“. Zdroje, kde mají žáci hledat, jsou však cenzurované! Jak jednoduché! Člověk, který nemá znalosti je manipulovatelný.

Tak jako jsme se v roce 1938 a 1939 neměli nechat bez boje odzbrojit, nesmíme tak učinit a ani dnes. Dnes nám však neberou pohraniční opevnění a zbraně, dnes nám berou paměť tím, jak překrucují historii. Pokud zapomeneme, co kdo a jak jsme přežili, je s námi AMEN! Řekněme našim utlačovatelům STAČILO! Pořád si můžeme svou zemi vzít zpět, vrátit co bylo nakradeno a potrestat zločince, kteří krást dovolili.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama