Česká strana národně sociální

  • ČSNS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2024 19:48:12

Česká strana národně sociální si zvolila nové vedení

Česká strana národně sociální si zvolila nové vedení

Dnes se v Praze uskutečnil 41. Celostátní sjezd ČSNS. Na něm obhájil funkci předsedy strany Dr. -Ing. Michal Klusáček. Místopředsedy strany byli znovu zvolen Ing. Karel Janko a Mgr. Michal Ševčík.

 

Projev předsedy ČSNS

Sestry a bratři,

děkuji vám všem za znovuzvolení předsedou České strany národně sociální. Velmi si toho vážím a je to pro mě zavazující. Naši stranu se za poslední dva roky podařilo konsolidovat a troufnu si tvrdit, že jsme nyní jednotnější než kdy předtím. Je to velmi dobře, protože dnes jsou před celým českým národem ohromné politické výzvy a není čas na hašteření ani v politické straně uvnitř, ani mezi různými vlasteneckými subjekty. Nastalo období, kdy se lidé, kterým leží na srdci prospěch naší země, musí spojit.

Před lety jsme si mysleli, že to s námi kolektivní západ myslí dobře. Ale není to tak. Pro Angličany jsme nikdo, pro Němce jsme plebs a pro Američany jsme užitečnými idioty. Povaha západu se nemění. Nás berou jako vazaly a poštvávají národy východní Evropy jeden proti druhému. Devastací našich zemí řeší své vlastní problémy. V devadesátých letech se západ podílel na zničení Jugoslávie, nyní je západ faktickým tvůrcem bratrovražedné války mezi Rusy a Ukrajinci. Protektor Fiala se vymezuje proti Slovákům. To už STAČILO!

Dostali jsme se do doby, kdy náš stát řídí prospěcháři, cizí slouhové a kolaboranti. Zároveň se ocitáme v situaci, kdy přestáváme být pány ve své vlastní zemi. Salámovou metodou nám odebírají práva, svobody a jistoty – ať už sociální nebo bezpečnostní, zavádějí cenzuru a degradují naše školství, čímž přímo poškozují naše děti. Kromě toho se za posledních 35 let uskutečnil bezprecedentní přesun majetku k úzké skupině českých oligarchů na straně jedné (té menší) a do zahraničních rukou na straně druhé (té větší). Národ tak byl okraden, a nám tím vzniká motivace a právo k odporu. Proč? Protože to přehnali!

V historii existuje mnoho příkladů, na kterých si můžeme ukázat, že společenská změna je možná tehdy, když jedna strana utlačování a okrádání té druhé strany přežene. Například na konci 18. století to přehnali feudálové vůči poddanému lidu. A padaly hlavy během Francouzské revoluce. Následoval obrovský přesun majetků z bývalých pánů na nové občany republiky. Nebo za vlády Karla IV. a jeho syna Václava to přehnala zase Římskokatolická církev. Zbohatla na úkor obyvatelstva tak neúnosně, že byla u nás rozprášena husitským hnutím. A samozřejmě došlo k přesunu majetku od církve k feudálům a měšťanům.

U tohoto druhého případu se zastavím.

Římskokatolická církev ve středověku plnila funkci globalizátora. Nikoho se neptala a určovala nebo upravovala zákony a pořádky v celé Evropě. Kdo se nepodvolil dobrovolně, toho přinutila násilím. Preláti tehdy žili v nepředstavitelném bohatství a mohli dělat, co se jim zachtělo, protože zákony, které platily pro ostatní, se na ně nevztahovaly. Jak církev bohatla, byla nenasytnější a nenasytnější, až je smetla revoluce.

V dnešní době globalizaci provádějí nadnárodní korporace. Nikoho se neptají a určují nebo upravují zákony a pořádky na celém světě. Kdo se nepodvolí dobrovolně, toho přinutí násilím. Majitelé těchto nadnárodních korporací žijí v nepředstavitelném bohatství a můžou si dělat, co se jim zachce, protože zákony, které platí pro ostatní, se na ně nevztahují.

Historie se opakuje. Hamižná a neopodstatněná koncentrace majetku u jedné malé skupiny vždy vede ke vzrůstání napětí ve společnosti a k vyústění tohoto napětí v celospolečenskou změnu. Aby tato změna byla úspěšná, je nutné hamižné malé skupince podvodně nabytý majetek odebrat. Před touto fází se nyní znovu nacházíme, stejně jako na začátku 15. století.

Jak jsem již říkal, naše země směřuje do veliké krize. Pod tíhou této očekávané budoucnosti se Česká strana národně sociální rozhodla spojit síly s KSČM v koalici STAČILO!. Konáme tak zcela vědomě a s vědomím historických souvislostí. Došli jsme totiž k názoru, že bez voličů KSČM se nedá porazit současný liberálně progresivistický režim. Víme to my a vědí to i naši nepřátelé. Proto stále vedou kampaň o tom, že s KSČM se nespolupracuje, že s KSČM se nemluví.

Ano, kdysi byla pro nás KSČ nepřijatelná. Hlavní důvod k tomu však byl, že ve 20. století byla fakticky ovládaná ze zahraničí, z SSSR a své představy o tom, jak se má u nás žít, lidem vnucovali silou. To byl ten důvod, proč jsme tehdy byli rivalem KSČ.

Dnes ale KSČM není řízena ze zahraničí a její politika nehájí cizí zájmy! Politika KSČM je levicová, ale zároveň vlastenecká! Dokonce ustála tlak, aby se „transformovala“ do moderní západní levicové strany, které všechny do jedné hájí jen zájmy sexuálních menšin a nadnárodních korporací.

Dnes máme jiné strany, které jsou řízeny ze zahraničí, přes různé Aspen Instituty, Davoská fóra a americké ambasády. Ony nám teď vládnou. Je doba překrucování dějin a slov. Mír je válka, pravda je lež atd. A tak se stalo, že slovo „liberální“, které v původním významu znamená „svobodný“, se stalo slovem, které svobodu odmítá a cizí názor umlčuje. Společným nepřítelem všech vlastenců je liberální demokracie a progresivismus. Úloha ČSNS je nyní ta, aby ukázala ostatním vlasteneckým stranám, že s KSČM respektive s koalicí STAČILO! musí začít jednat, pokud to myslí s naší zemí vážně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama