MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2024 22:01:00

Počet parkovacích míst není nafukovací

Počet parkovacích míst není nafukovací

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k problémům s parkováním v Praze

 Proč se do pražských ulic nemůže vejít dostatek parkovacích míst? Počítejte se mnou! Například pětipodlažní dům na Vinohradech o deseti bytech při průměrné obydlenosti bytu u nás je kolem dvou obyvatel může poskytnout bydlení přibližně dvaceti lidem. Před domem je ale zároveň prostor pouze na dvě podélná parkovací místa. Průměrná obsazenost auta v Praze je 1,3 pasažéra. Dvě zaparkovaná auta tak běžně obsluhují pouze necelé tři cestující.

Pokud by tedy obyvatelé každého bytu vlastnili auto a chtěli ho parkovat před vchodem, nemají šanci se sem vejít. Pro dostatek míst v parkovacích domech bychom zase museli vybourat téměř každý druhý blok domů. Počet parkovacích míst zkrátka není nafukovací.

S neustálým nárůstem aut v Praze potřebujeme systémovou reformu parkování. Těžko teď totiž můžeme motivovat víc řidičů k využívání prostorově efektivní veřejné dopravy nebo k využití komerčně nabízených parkovacích míst, když za město poskytujeme parkování nesmyslně levně hluboce pod tržní cenou.

Proto musí být parkování férově zpoplatněno. To nakonec prospěje všem. Pokud nebudeme mít z veřejného prostoru levnou úschovnu aut, uvolní se více místa v ulicích. Takže i rezidenti s parkovacím oprávněním snadněji zaparkují, když potřebují.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama