Ing. Jan Volný

  • ANO 2011
  • Plzeňský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2024 19:05:00

Uvědomujete si, že poslanec je nadřízený ministerstvu?

Uvědomujete si, že poslanec je nadřízený ministerstvu?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 10. dubna 2024 k zákonu o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti

 Kolegové, kolegyně,

nebudu hodnotit správnost nebo nesprávnost tohoto návrhu a této materie. Mě trošičku vytočilo vyjádření pana předsedy Žáčka, který řekl přesně toto. Pokud nebudeme segregovat lidi, kteří budou na výboru, a nevytřídíme ty lidi, kteří tam mají být podle našeho mínění, tak se může stát, že ti ministerští pracovníci nám ty informace prostě neřeknou. Pane předsedo, jak tohleto můžete říct?

Takže tam bude řada úředníků, kteří je budou vědět a neřeknou to poslancům. Uvědomujete si, že poslanec je nadřízený ministerstvu, že poslanci v podstatě schvalují vládu?

Takže tady je 200 lidí, kteří jsou řádně zvoleni a nemůžou mít informaci, protože kdejaký úředník ji má a ten úředník si sám rozhodne podle toho, jestli řekne - no jo, tady je moc lidí - co řekne a co neřekne? No, kde to jsme? Jak toto můžete říct?

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama