JUDr. Hana Kordová Marvanová

  • BPP
  • Praha 11
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2024 22:01:00

Pokračování příští týden

Pokračování příští týden

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání ústavněprávního výboru Senátu o manželství pro všechny

 Na ústavněprávním výboru Senátu jsme projednávali zákon, týkající se manželství pro všechny. Názory senátorů se různí. Osobně patřím mezi ty senátory, kteří jednoznačně podporují iniciativu Jsme fér a možnost uzavírat manželství se všemi právy bez jakékoli diskriminace.

Proto jsme předložili jako skupina senátorů Lukáš Wagenknecht, Adéla Šípová, Marek Hilšer, Martin Krsek, senátor, Václav Láska pozměňovací návrh, který narovnává všechna práva stejnopohlavních párů.

Zákon, který k nám do Senátu přišel z Poslanecké sněmovny, je totiž kompromisem, který určité skupině lidí stále některá práva upírá. Z mého pohledu je to v rozporu se základním právem na rovnost občanů bez jakékoli diskriminace, jak to garantuje Listina základních práv a svobod.

Návrh sice při hlasování na výboru neprošel, ale i debatu na toto téma považuji za velmi důležitou. Pokračování diskuse bude příští týden na plénu Senátu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama