Václav Kareš

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2012 11:47:35

Over the TOP09 ?

Over the TOP09 ?

V poslední době nás politici této strany opravdu zásobují výroky, na které se hodí titulek jako ušitý. Pan Kalousek se přiznal, že prožral naše peníze a kníže Schwarzenberg medituje, kde udělali soudruzi z EU chybu.

Ještě, že se najdou v této straně politici, kteří drží prapor nad hlavou a hledí dál k radostným zítřkům. Jako třeba Martin Macháček. V obratně napsaném textu bojuje o voliče se zaujetím hodným lepšího účelu. Pan Macháček vyčítá naší straně Svobodných, že po odstranění dotací ušetřené peníze prožereme a to nejen obrazně ...   Autor si je jistý, že jeho strana dokáže rozhodnout o našich penězích lépe než my sami. Asi ještě neslyšel velmi trefné přirovnání dotace k transfuzi z levé ruky do pravé, kdy cestou půlku vybryndáme na zem. Přesvědčivá kalkulace totiž vychází z chybného předpokladu, že jediné co se změní bude škrtnutí dotací ... I jeho vlastní kníže tuší, že problém je poněkud hlubší. Cílem politiky Svobodných rozhodně není 'jen' odstranění dotací, ale především změna celého daňového systému tak, aby o penězích rozhodovali ti kteří je vydělávají. Úspěch musí být podložený  prací a ne libovůlí úředníka. Pan Macháček zapomíná, že náklady, které kalkuluje obsahují nemravně vysoké daně vybírané opakovaně v celém řetězci a tím pádem nemají s trhem nic společného. Kejkle s čísly a daňový sazbami nás dovedly tam, kde jsme nyní .... A věřit, že TEĎ to konečně vyjde je naivní a hloupé. Pokud přestaneme lidi okrádat stávajícím daňovým systémem a stát bude sloužit místo aby lidi šikanoval, máme ještě šanci to spravit. Otázka je jak dlouho  ...  A pokud by Vás napadl argument, že přece jinak to nejde a tak to dělají všichni ... tak na to hned zapomeňte ... Vracím se domů z Malaysie a se svými přáteli a kolegy jsme tam také diskutovali o politice. Mají sice  nejvyšší daňovou sazbu z příjmu  28%, ale daňové úlevy spojené s náklady na zaměstnání a vzdělání sráží reálnou daňovou zátěž často pod 15%. I tak od nich slyším, ze ta 'jejich' vláda je moří daněmi a následně pak s nimi plýtvá. I když mají nejspíš pravdu, proti panu Kalouskovi se složenou daňovou kvótou na úrovni 50% jsou to břídilové.
S ním je to totiž opravdu over the TOP.

A jen tak mimochodem - i bez dotací s místy ve školce fakt problém nemají a benzín stojí v přepočtu 9 korun za litr.


Over the top má mj. synonymum outrageous ... 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama