Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2010 12:36:00

K návrhu poslance Bursíka jednat o podpoře Tibetu

K návrhu poslance Bursíka jednat o podpoře Tibetu

Řeč na 75. schůzi PSP ČR, 10.3.2010

Pane předsedající, paní a pánové, než zvedneme ruku ať už pro nebo proti, rád bych upozornil na několik málo, ale docela podstatných náležitostí, které je třeba mít na paměti, nebo které alespoň náš poslanecký klub KSČM na paměti mít bude.

Je to především to, že jsem zatím nezaznamenal změnu oficiální politiky České republiky, oficiální zahraniční politiky České republiky, kde se hovoří o politice jedné Číny.

Za druhé, že jsem nezaznamenal, že se stejnou intenzitou by se hájila podobná práva všude na světě. Mám na mysli například ty vystřílené mikrobusy, prý omylem, v Afghánistánu a v řadě dalších zemích světa.

A koneckonců jsem přesvědčen o tom, že na naše rozhodnutí čeká řada podniků a podnikatelů, občanů České republiky, kteří s čínskou ekonomikou spojili svoje naděje a tedy i naděje české ekonomiky, pracovní místa a tak podobně. Věřte mi, nemluvím do větru. S řadou z těchto podnikatelů jsem hovořil. A čínská strana, byť jde o ekonomické zájmy, je velmi citlivá na podobné kroky. Ten, kdo je zodpovědný, nebude hlasovat pro zařazení tohoto bodu. Děkuji. (Potlesk poslanců KSČM.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama