JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2012 14:16:00

Naplnit své právo

Naplnit své právo

Dnes a zítra ještě můžeme naplnit své právo – zvolit v jedné třetině volebních regionů naše zástupce do Senátu.

Komunistická strana Čech a Moravy dokázala v prvním kole konaném před týdnem počtem svých kandidátů zaujmout druhé místo za ČSSD, stejně jako tomu bylo ve volbách do krajských zastupitelstev. Mnozí z nás jsou však stále ještě pod vlivem jistého odporu proti druhé komoře našeho parlamentu. V našem politickém systému má však zatím Senát své významné místo, nejen tím, že může ovlivňovat nebo dokonce i brzdit rozhodnutí Poslanecké sněmovny, v níž dnes má stále ještě převahu pravice, ale schvaluje do funkcí i ústavní soudce, což má velký význam i pro nejbližší období, kdy dojde k jejich značné obměně. Jak víme z nedávné doby, právě Ústavní soud svými rozhodnutími velmi ovlivnil dění v naší zemi a například umožnil, díky pravicové většině, naplnění části tzv. reforem ministrů zdravotnictví Julínka a Filipiové, která dnes stojí proti Jiřímu Dolejšovi. Má i další vyznané funkce v našem současném systému, včetně schvalování či zamítnutí ústavních zákonů, které by pravice ráda, pokud by měla tu možnost, prosadila.. I proto by měla KSČM udělat vše pro získání dalších senátorských míst, jež by zároveň znamenala ustavení senátního klubu naší strany a větší ovlivňování přijímaných stanovisek, zákonů, rozhodnutí.
 
Myslím proto, že dnes záleží na každém komunistovi v obvodu, kde senátní volby budou probíhat, aby nejen ve své rodině, ale i mezi svými přáteli, ve svém okolí, dokázal přesvědčit levicové voliče, aby své právo volit přišli také naplnit. Jen tak dokážeme jako strana uspět a ještě víc posílit naše postavení ve společnosti. Tam, kde se naši kandidáti nedostali do druhého kola, budeme pochopitelně plně podporovat i další levicové kandidáty a věřím, že stejně budou postupovat i další levicové subjekty.
 
Přál bych si, abychom v sobotu v podvečer ve většině regionů, kde se naši kandidáti dostali o druhého kola, mohli pozvednout číši a blahopřát ke zvolení nejen jim, ale nám všem k dalšímu úspěšnému kroku naší komunistické strany.

Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama