Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.11.2012 16:36:06

Hic Sunt Leones – Zde jsou lvi

Hic Sunt Leones – Zde jsou lvi

Hic Sunt Leones – Zde jsou lvi

„ Hic sunt leones“, aneb co je Mostecko ?

„Hic Sunt Leones – Zde jsou lvi“. Těmito slovy se v historii a minulosti na mapách označovala tzv. místa, končiny prozatím nezmapované, kam doposud lidská noha nevkročila, nebo místa, kde vládne barbárie, území o které nemají vládci „zeměkoule“ zájem.

Bílých míst na mapách zeměkoule dnes již s postupem „pidlivizace“ (tzv. civilizace řečeno ve vznešené mluvě) a technického pokroku bohužel mnoho nezbylo. Jsou ale dle mého mínění jinde – v nás.

Mostecko má šanci být první takovou zónou, uměle vytvořenou, politiky z Prahy, osobami, kteří řídí tento stát z pozadí a zejména soukromými a účelově placenými médii.

Vídáme to den, co den. Světem hýbou médie, hlavně ta internetová, neboť ta se snadněji manipulují a podplácejí.

31. října demonstrovalo téměř dva tisíce horníků především z Mostecka, ale i Ostravsko- Karvinska před Úřadem vlády.

Demonstrovali proti vládě, která jim bere práci, především za svou obživu, za rozumnou budoucnost  Mostecka. Demonstrovali nejenom za sebe, ale i za mnoho spoluobčanů, kteří nejsou zaměstnáni jen v hornictví, ale třeba ve službách a dalších činnostech, které jsou na těžbu hnědého uhlí bezprostředně navázané. Demonstrovali proti egocentrickému a extrémistickému poslanci a zdatnému obchodníkovi se svým hlasováním panu Šťovíčkovi.

Je to smutné, ale vláda náš region asi již odepsala společně s limity uhlí, protože za těch 20 let nikdo ničím regionu nepomohl. Jedinými kroky vlády byla zpackaná privatizace Unipetrolu a způsob privatizace menšinového podílu Mostecké uhelné.

Demonstrace jsem se zúčastnil osobně. Považoval jsem to za svou povinnost, přidat svoji účast, svůj hlas lidem, kteří chtějí to nejzákladnější – práci.

Následně jsem hledal zprávy na internetu, komentáře, reakce, diskuse. Nic.

Možná namítnete, že v novinách to bylo, ano v Deníku Mostecka, ale jinak řízená slabota, v televizi „jakbysmet“. Večerní zprávy téma ignorovaly nebo z horníků dělaly trapné téma.

Server idnes.cz se o hornické demonstraci nezmiňoval vůbec, za důležitější považoval zprávu, že se školáci raději učí na iPadech, nebo že se bary a restaurace topí kvůli metanolu v papírech. Server ihned.cz dané téma nezajímalo.  Relativně seriozní informaci podaly servery zprávy.rozhlas.cz a tyden.cz.

Být mimozemšťanem musel bych dospět k nevyvratitelnému závěru, že největším odborníkem v oblastech těžby uhlí a energetiky vůbec je nějaký pan Rovenský. . .

Dokud Pražákům nebude pořádná zima, dokud jim několikrát nezablokujeme dopravu, tak nás v Praze nebudou brát vážně. Mostecko nikoho nezajímá. Vláda Mostecko zřejmě vymazala z mapy našeho státu.

Na příští demonstraci za práci bude vhodnější si vzít do rukou klacky a hole, neboť mírumilovnou demonstraci, tu si nepřátelé zdravého rozumu a udržitelného normálního života na Mostecku nezaslouží.

S úctou k těm, kteří se nebojí ozvat se hlasitě a bojovat za svoji práci, Karel Novotný

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama