Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.09.2013 17:40:50

Krácení peněz ve státním rozpočtu pro školství, vědu a výzkum odmítáme

Krácení peněz ve státním rozpočtu pro školství, vědu a výzkum odmítáme

ČSSD považuje systémový rozvoj oblasti školství a vzdělávání za jednu ze svých základních priorit. Jsem přesvědčen, že tento cíl musí mít každá vláda, která myslí vážně svoji cestu k obnově hospodářského růstu a zvýšení konkurenceschopnosti.

Z tohoto důvodu je velmi špatnou zprávou, že rozpočet pro rok 2014, který dnes schválila Rusnokova vláda, škrtá peníze pro vědu a výzkum a rovněž krátí finance pro školství. Pět miliard korun, které měl stát původně použít na kofinancování projektů z fondů EU pro školství a které nyní v rozpočtu chybí, budou velkou komplikací pro úspěšný rozvoj vzdělávání. Právě tyto peníze spolu s evropskými prostředky bylo možné použít na rozšíření kapacity jeslí, školek, na financování vědy i výzkumu, ale také na výraznější navýšení platů učitelů a nepedagogů.

Pokud ČSSD získá v říjnových volbách od voličů důvěru a bude vládní stranou, využije všech svých sil k tomu, abychom peníze pro školství navýšili a dodrželi svůj volební závazek, který jsme občanům dali – žádné další škrty pro školství!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama