PaedDr. Mgr. Augustin Karel Andrle Sylor

Zemřel 15.4. 2021 po těžké nemoci ve věku nedožitých 75 let
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2013 21:12:51

Děti z vyloučených lokalit by se měly stýkat s dalšími již v předškolním věku

Děti z vyloučených lokalit by se měly stýkat s dalšími již v předškolním věku

V posledních dnech se dostalo na přetřes téma vyučování dětí z vyloučených lokalit, které často končí ve speciálních vzdělávacích ústavech. Spekuluje se, jakou cestou prolomit jejich sociální vyloučení a dát jim naději začlenit se do společnosti.

 Já vidím hlavní problém v tom, že tyto děti, obvykle vychovávané jinak, než je většinový standard, jsou „hozeny do vody“ a musí řešit několik problémů najednou. Základ řešení problému vidím už v předškolní výchově. Tyto děti musí absolvovat minimálně dva roky předškolní výchovy v mateřské školce, aby získaly základní zkušenosti a návyky.  To samé platí pro výchovu dětí v dětských domovech. I tam může být setkání s dětmi z většinové společnosti přínosné.

Je zřejmé, že v tomto věku by na tyto děti mohl kolektiv působit pozitivně a takto socializovány by pak ve škole mohly mnohem snáze čelit požadavkům výuky. Nyní je situace často taková, že jim pouhá absence základních návyků znemožňuje řádně se učit.

V případě, že by zkušenosti v kolektivu svých vrstevníků získaly již dříve, určitě by se jim ve škole žilo mnohem snáze. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama