ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2013 18:37:02

Jednodenní setkání pěstounských rodin

 Jednodenní setkání pěstounských rodin

V sobotu 5. 10. 2013 se uskuteční pravidelné jednodenní setkání pěstounských rodin Jihočeského kraje v Motelu Korálkov na Jivně u Českých Budějovic.

Očekáváme účast 11 rodin, celkem i se sedmi dobrovolníky, kteří budou hlídat děti a třemi pracovníky jihočeského krajského úřadu. Setkání pěstounských rodin pořádá pracoviště Náhradní rodinné péče (NRP), oddělení sociálně-právní ochrany dětí, odboru sociálních věcí a zdravotnictví Krajského úřadu Jč. kraje čtyřikrát do roka. Dvě tyto akce jsou dvoudenní a dvě jednodenní.

Obě dvoudenní setkání již letos v červnu a v září proběhla ve Střelských Hošticích, celkem se jich zúčastnilo 20 pěstounských rodin, tj. 40 rodičů a 80 dětí.

Jednodenní setkání rovněž probíhají v létě a na podzim. Jejich účelem je jednak výměna zkušeností mezi jednotlivými rodinami a konzultace různých problémů s pracovníky NRP (psychologové, sociální pracovníci) a děti se poznají i s jinými dětmi z pěstounských rodin, což přispívá k utváření jejich identity dítěte v náhradní rodině.

Sobotní setkání je určeno rodinám z celého jihočeského kraje a bude probíhat od 10 do16 hod. Děti budou hlídány dobrovolníky a dospělí zatím budou společně s pracovníky NRP konzultovat výchovné otázky a sociálně-právní problematiku.

Kromě těchto setkání Jihočeský kraj ještě pořádá 2x ročně relaxační víkend pro maminky - pěstounky, kam jezdí jenom ženy bez dětí a manželů. Druhé letošní setkání proběhne 7. a 8. 12. 2013.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama