ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2013 12:50:02

Výzkum je zásadní pro konkurenceschopnost

Výzkum je zásadní pro konkurenceschopnost

Premiér se dnes ve Vestci zúčastnil slavnostního aktu poklepání základního kamene špičkového vědeckého centra BIOCEV.

Ceremoniál oficiálně zahájil 16 měsíční výstavbu nového vědeckého centra excelence v oblastech biotechnologie a biomedicíny.

„Důraz na vzdělání, vědu a výzkum je zásadní pro konkurenceschopnost, rozvoj a trvale udržitelný růst v našem regionu. Já osobně spatřuji silný a nevyužitý potenciál ve spolupráci veřejného a soukromého sektoru. Zde máme stále velké rezervy. Centrum BIOCEV je jedním z významných projektů, který tyto rezervy odstraňuje,“uvedl předseda vlády Jiří Rusnok, kterého doprovázel ministr zdravotnictví a ministr školství, mládeže a tělovýchovy.

BIOCEV je společným projektem šesti ústavů Akademie věd ČR a dvou fakult Univerzity Karlovy v Praze. Výzkum instituce se zaměří na odhalení příčin a léčbu řady chorob. V BIOCEVu by také mělo vzniknout evropské centrum pro pokročilou světelnou a elektronovou mikroskopii.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama